Herkese hayırlı Ramazanlar... Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin...
Yıllarca birçok hastalıkla boğuştum. Çoğu zaman ilaçlarla idare ederken çoğu zamanda aldığım ilaçların hiç bir faydası olmadı.
Muzdarip olduğum hastalıklardan biride sedef hastalığıydı. Sedef hastalığı insanın sosyal tüm hayatını etkileyebiliyor. Uzun yıllar bu şekilde yaşadıktan sonra biyolojik ajan tedavisine başladık. Hep var olsun devletimiz 3 ayda bir 20-25 bin lirayı bulan iğnelerimizi veriyordu. Hastalık tam olarak sönmese de çok rahatlama oluyordu. Bende hastalıktan tamamen kurtulmak ve devletimize yük olmamak için yeni çareler aramaya başladım. Ve bunun sonunda bağırsak florasını düzenlemek için diyete başladım. İlk 9-10 ay boyunca ekmek, tahıl, süt ve süt ürünleri tatlı olan hiç bir şey yemedim. Buna meyveler bile dahil. Pilavlar, nohut fasulye mercimek. Hepsi yasaktı. İlk başlarda çok çok iyi geldi. Ancak 9 ay sonra yavaş yavaş ekmek yemeye başlayınca hastalık yeniden kendini gösterdi.
Bende bu işe kökten çözüm getirmek adına peygamber efendimizin de uyguladığı su orucuna başlamaya karar verdim. Bugün orucun ikinci günündeyim. Ve sadece iftar sahur arası su içiyorum onun dışında bir şey yiyip içmiyorum. Hedefim önce 7 gün tutup biraz ara vermek sonra 21 gün daha tutmak. Ancak başaramazsam 3-7-14-21 şeklinde aralıklarla devam edeceğim. Dualarınızı bekliyorum 🙂