tncdmr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1)Yerel bir haber sitemiz var. Günlük ortalama 20-30K arası tekil ziyaretçisi var. Bu ziyaretçilerin %80'i Google, %20'si sosyal ağlardan geliyor. Ben bu hitle günlük 150 TL kazanıyorum ama diğer yerel sitelerimiz 25K tekille günlük 250-350 arası kazanıyor. Sebebi nedir acaba?

2) Sitemize ilk defa giren kullanıcılara Google reklamları görünmüyor,kullanıcılar belli bir zaman geçirdikten sonra ve bir kaç farklı haber okuduktan sonra reklamları görüyor. Daha önce bu şekilde sıkıntısı olan oldu mu? Sizce bu neden kaynaklanıyor ?
Uğur bey eğer sizseniz Whatsapp üzerinden 1.soruya cevap vermiştim.
İkinci soru ile ilgili çok talep geliyor, bunun sebebi şu ; Haber içerikleri çok çabuk tükenen içerik türleri, ayrıca reklam veren tarafından baktığınızda bir telefon tanıtım içeriği ile, cumhurbaşkanı haberinde gösterilen reklam arasında dönüşüm oranı çok farklılaşıyor. Bu nedenle haber sitelerine bazen haber dışında içerik giriyorlar diye kızıyoruz fakat aslında bunun nedeni sorduğunuz soru ile alakalı. Bazende içerik sayfanızda 6 reklam alanında 3 reklam gösterilme olayıda olur o durumun nedenide budur.
Buraya dikkat edin ve seo tabanlı içeriğe yönlenin.