Hosting değil VPS kullanıyorum ve bundan 20-25 gün öncesine kadar gayet memnundum 1 yıllık da hizmetimizi uzatmıştık bu yüzden ne oldu ise bu son 20-25 gün içerisinde oldu bilhassa akşam saatlerinde genel olarak hep bu saatlerde yaşanılan bir problem. 3-4 defa da bildirdim problemi yukarıda belirttiğim gibi önce cpu ram denildi sonrasında fpm değerleri denildi son olarak da dün mysql problemi denildi. şuan bahsi geçen sitelerimi başka bir hosting üzerine taşıyorum ilginize teşekkürler.
Anlıyorum, ancak kaynaklarınız yetersiz geldiğinde bunun sorumlusu bizim verdiğimiz hizmet olmamalı. tam olarak 20-25 gün öncesinde sisteminizde yapılan bir yazılımsal değişiklik veya servislerinizde yapılan bir güncelleme varsa buna odaklanmanızda fayda var. Bu tür konularda
https://nodequery.com/ adında ücretsiz bir monitoring servisi var, kaynak kullanımlarınızı geçmişe dair raporlamanıza anlık kullanımlarınızı görmenize olanak sağlar, bu tarz servisler kullanarak kaynak kullanımlarınızdaki artışın hangi tarihde başladıgına bakarak o tarihde sunucuda yapılan yazılımsal veya servislerle ilgili değişiklikleri incelemeniz daha doğru olur.
Bizler size teknik olarak hizmet vermekteyiz, sunucunuzun kasıyor olması ve bunu bizim çözümleyemiyor olmamız bizim verdiğimiz hizmet ile ilişkilimidir? Eğer böyle düşünüyorsanız bu sizin yorumunuzdur.