"Mal gibi bakarsın" ne demek ? O kurduğun kelime dediklerinden sonra sadece sana yakışıyor. Maaşı verip vermediğini sen nereden bileceksin kardeşim hiç bir şey bilmeden atıp tutuyorsun anca. Objektif düşünmeyi öğrenmelisin öyle sırf muhalefet olayım diye yorum atmak olmaz. Diğer arkadaşların yazdıkları bile senin cümlelerinden daha mantıklı ve saygı çerçevesi içerisinde. Zincir markette çalışanlar sana altın tepside hizmet yapmıyor bunun zincir market ile veya esnaf ile ayrımı olamaz bu tamamen o an kasadaki kişinin ruh haline bağlıdır. Senden bir önceki müşteri ile tartışmış olabilir veya ailevi sorunları olabilir. Azıcık kendini geliştirmeni tavsiye ederim empati kurmayı öğrenmekten başlayabilirsin mesela. Özelliklede rica ediyorum sen cevap vermezsen sevinirim.
1. Mal gibi bakarsın kelimesini nerde kullanmışım? Ben göremedim de, Sen sanırım görülmeyenleri görüyorsun. Gerçi sigaraları saklamandan belli. Görünmeyen zamları falan görüyorsun.
2. Zincir marketteki altın tepside sunmuyor evet. Ama hizmet aldığımı hissettiriyor. Mahalle bakkalı gibi oturduğu yerden göbeğini kaşıyarak suratıma bakmıyorlar.
3. Empati yeteneğim fazlasıyla gelişmiştir, gerek iş hayatım, gerekse özel hayatımda bol miktarda kullanırım.
4. Ben ne demişim sen neyden bahsetmişsin

Yani konuyu senin stokculuk yapmandan çıkarıp, benim söylediğim sözlere getirmişsin.
5. Yazışmak istemiyorsan saygı duyarım, sende bana cevap vermezsen, ben sana kesinlikle cevap vermeyeceğim.