Aynen öyle hocam baya zor 2000-2001 model araçlar 40-50 arasında seyrediyor. Parasını haketmeyen araçlar hep yüksek alacağım arabayı 1-2 sene kullanmak için arıyorum. O yüzden satışını yaparken zorlanmamak için
Anladım hocam, umarım bulursunuz. Ama şu da var değişeni olan araba da daha ucuz alınıyor daha ucuz satılıyor. Arkadaşım alıp satmıştı öyle hiç de zorlanmadı ve aldığına göre iyi bi fiyata sattı.
ucunda ölüm kalım yoksa bu vergilerle değil araç, sakız bile alınmaz. bütçem olmasına rağmen ben öyle yapıyorum, almıyorum. ikinci el de dahil. ve hatta bende durum aynen şu şekilde işliyor. örnek veriyorum; markete giriyorum. bakıyorum domates 8 lira. içimden diyorumki bu domatesi 8 dolara alır mıydın? yok almam diyorum ve almıyorum. her şeyi dolar gibi görüp öyle kıyas yapıyorum. (çarşıdan pazara, arabadan sakıza amerikadaki fiyatların çoğunu bilirim.) atıyorum amerikada markette 3 dolar olan bir çilek türkiyede markette 3 lira ise alırım ama 4 lira ise almam. bunun gibi.
not: kıyas yapıyorum dönüşüm değil.
Hocam aslında mantıken doğru yaklaşıyorsunuz da, bu şekilde kıyas yaparak ne alabiliyorsunuz mesela onu merak ettim?