tamam güzel kardeşim ben de diyorum ki 30 dolarlık varillik petrolü alıp ilgili tarım aracına aktar. olmaz ham petrol diyorsan işle(burayı animasyonla da halledebilrsin işte ham petrolü ne kadar işleriz) ardından lojistik maliyetini kat ve bize daha ucuza sun. bak ben sana kolayını söyleyeyim gidiyosun zaten topragın sayılan bir ülkede elin avrupalısının elinde alıyorsun işlenecek petrol yataklarını kuyularını işte her neyse ucuza getiriyorsun, ucuza mal ediyorsun konu da kapanıyor. yani petrolün başında bekleyip sahip olursan o 30 dolarda cebine giriyor ele gitmiyor, sonra onu başka yerlere de pazarlamaya çalışınca işlettigin işletmelerin giderini de misliyle karşılayacak duruma geliyorsun. açıklayıcı olamadıysam yine senden açıklayıcı bir şey bekliyorum yok yapamıyorsan tanıdık birini bulup bize variline bilmem kaç dolar verdigimiz petrolün ülkeye gelişinde gider olarak yazılan maliyetlerin ne kadar oldugunu bunun da fiyata ne kadar yansıdıgını şöyle bir tane tane anlatabilr mi çok zor olmasa gerek zira. 1.5a aldık 5.5a satıyorlar, leylekler mi getiriyor ve işliyor petrolü.

edit:başka da yazmıyorum, açıklayıcı animasyon gelene kadar.