30 mu dolar dalga mı geçiyorsun yoksa nasıl olsa karşımdaki bilmiyor sallıyayım diye mi saçmalıyorsun. 30 dolarlık petrolü al getir bakalım çiftçinin kullanacagı ekipmanda direkt kullanabiliyor musun? al getir yap yav vallahi merak ettim. 30 dolara varil petrol getir bak sahiden yap bunu, vergiyi de düş bir yere de ki bak kardeşim vergi belimizi büküyor bi varil petrol getirdim şu kadar vergi alındı o olmasa şu kadar mal edecektim de ardından ürettigin şeyden maliyeti çıkar yakıt maliyetini ve bak bakalım avrupadan veya dünyanın daha ucuza üreten yerleriyle rekabet edebilecek misin vallahi merak ettim. yap saglamasını tamam diyeyim.
https://www.bloomberght.com/emtia/brent-petrol
hocam zaten seni ben ikna edemem onun içinde uğraşmıcam. 30 dolar işte brent petrol bu seviyelerde dünyanın dibinde. yani seni nasıl inandırmışlarsa. bilemiyorum.
benzindeki vergi oranı şu anda yüzde 70.
rafineriden 1.5 tlye çıkan benzini sen burda 5.5 tl ye alıyorsun. gerisi vergi. bu vergi nereye gidiyor zengin mütahhitin cebine. hani azcık matematikle bile bu yazdıklarımı doğrulatmam mümkün.
ancak sen kendin araştırmalısınız. nasıl bir film izliyorsan yıllardır. devam kardeşim sen izlemeye.