İlginç bir olayı gördüm ve bende burada paylaşmak istedim. Arkadaşlar daha önce başlık açtılar mı bilmiyorum. Fakat Ekşisözlük Türkiye gündeminde önemli bir yer etmiş.
Olayın özetinden bahsediyorum.
Eleman go daddy'den u.me isminde bir alan adı satın alıyor. Ödemeyi gerçekleştiriyor, alan adını satın alıyor. Daha sonra Go daddy kendisi ile iletişime geçip, kısa alan adını alamayacağını, alan adının iptal olup, para iadesi yapacaklarını söylüyorlar. Elemana para geliyor ama alan adını tekrar kontrol ettiğinde Go Daddy premium olarak 363.000 dolardan satışa çıkarılıyor. Şimdi sizlere soruyorum, başınıza böyle bir durum gelse ne yapabilirsiniz :-D
twitter'da Go daddy Ceosu'na ciddi bir tepki olduğunu düşünüyorum. Seviyeyi bozmadan değerlendirmemizi alalım.
Edit: Ben go daddy kullanmıyorum,kullanmayı da düşünmüyorum, bu saatten sonra daha hiç düşünmem
Edit 2 : Daha iyi fikre sahip ustaların yaptığı açıklamadan anladığım kadarı ile arkadaş sistem hatası kurbanı, go daddy premium domaini satıp komisyon alıyor, yani domain go daddy firmasına ait değil.
Hata sonucu arkadaş domaini yanlışlıkla reglediğini düşündü ama o domainin fiyatı zaten 363.000, bu yüzden go daddy bu hatanın farkına varıp arkadaşın siparişini iptal edip, doğru olan davranış olan para iadesini de yapmışlar.
Arkadaş da benden siparişimi alıp, 363.000 dolara satıyorlar diye şikayet etmiş.
Firma doğru olanı yapmış, sistemlerde elbette kusur olabilir, ama arkadaşa da ufak bir jest yapabilirler tabii ki,
Genel değerlendirme, ortada herhangi bir dolandırılık yok 363.000 dolara satılan domaini aldım zannetti, ücretini de ödedi. Ama 3 dolara 300.000 dolarlık domaini almak işlem hatası olduğu için, zannetti ki domaini elimden alıp, 300 bin dolara sattılar

edit:1 ilgili ekran görüntülerini görmek isteyen arkadaşlar bakabilirler

https://twitter.com/econo_my/status/1260914256607883267