Merhaba sorularına bilgim yettiği kadar cevap verdim.
1- Öncelikle BTCTürk ve daha birçok borsa varlıklarınız soğuk cüzdanlarda saklanır diyor.. Bunun anlamı
EĞER BORSA BENDEN BAĞIMSIZ OLARAK HACK EDİLİRSE benim varlığımın her zaman güvende olacağı mı? Varlıkların borsada saklanması güvenli mi?
btctürk yada herhangi bir borsa hacklendiği zaman yasal olarak süreç çok uzun olduğu için iade edilme süreci çok sancılı olacaktır. Fakat türkiyede btctürk gibi bir borsa hacklenirse ben yatırımları geri ödeyeceklerini düşünüyorum
2- Varlıklarımı offline olarak korumak istersem eğer yani btc ve diğer tüm alt coinleri. Cinsi ne olursa olsun saklayabileceğim tek bir yapı var mı? Örneğin bugün için her yerde işlem görmeyen popüler olmayan altcoinleri de denemek istiyorsam eğer? Birden fazla borsada varlık takip etmek bana çok zahmetli geliyor yada birden fazla cüzdanda.. Türü, cinsi, miktarı ne olursa olsun tek yerden kontrol mümkün değil mi?
Offline koruma istiyorsan kesinlikle ilk tavsiyem seçeceğin coinin kendi walletını bilgisayarına kurup saklaman. Ama her coinle ayrı ayrı uğraşamam dersen. Ledger 400den fazla coini destekliyor. Aynı şekilde zelcore gibi pc cüzdanlarda çok fazla sayıda coini desteklediği için böyle bir cüzdan kullanabilirsin. Ledger tavsiye ederim.
3 - BTCTürk'te
BTC/TRY - BTC/USDT ve
Coin/Coin işlemleri var yani XRP/BTC gibi. Ancak anladığım kadarı ile varlıklarının değeri
BTC/TRY cinsinden belirleniyor. Yani BTC/TRY artarsa artıyor azalırsa azalıyor gibi. Fakat anlamadığım şu BTC/TRY kuru düşerken BTC/USDT kuru yükselebiliyor ya da tam tersi. Bitcoin aynı Bitcoin değil mi değeri nasıl iki parametrede farklı oluyor.
USDT kuru tamamen market fiyatının global olarak ortlamasına göre hareket ediyor. bazı durumlarda anlık dalgalanmalar olur ama işin sonunda dengelenir.
4- Borsada aldığım varlıklarımı aldığım gün kaça aldım, bugün kaç lira, kardamıyım yoksa zararda mı görülebilecek bir ekran yok. İlla manuel kontrol etmek gerekiyor ve bir yerden sonra oldukça sinir bozucu hale geliyor olay. Bunu yapmak için bir program, internet sitesi ya da exel dosyası verebilecek var mı
Tabtrader kullanabilirsin.
5- BTCTürk ve Binance kurları arasında her zaman minikte olmayan farklar oluyor. Bir borsadan alıp diğer borsada satarak bile kar edilebilir duruyor ama komisyonlar bu karı engeller mi bilemiyorum. Sizce BTCTürk'te işlem yapmak kalmak mantıklı mı ve siz hangi borsayı kullanıyorsunuz?
Arbitaj takip sitelerinden anlık farkları takip edip arbitaj yapabilirsin. özellikle Çok hızlı dalgalanmalar olduğu zaman türk siteleri bazen geç tepki veriyor. Ltc ve Xrp ile hızlı bir şekilde arbitaj yapabilirsin. hatta ve hatta usdt ile bazen %2ye kadar arbitaj imkanı oluyor. anlık takip etmen gerekiyor.
6 - Bitcoin ve sanal paralara adanmış güzel ve aktif bir forum var mı?
artık forumlar çok aktif değil. Bu konuda artık telagram kanalları çok daha fazla aktif oluyor. reklam gibi olmasın benim takip ettiğim ve çok güzel teknik bilgilerin olduğu telagram kanalı: BullAcademy Not: Konu başlığın iki soru ne ara 6 soru sordun
Cevap veren herkese teşekkür ederim..[/QUOTE]