Bence akıllıca. Zaman zaman aynısı benim de aklıma gelir ama yemek sektörünü bilmediğim için "Senin ya da ortağının çok iyi bilmediği işe girme" kuralına uyarım ve uzak dururum
Ama genel mantık olarak sadece 3-5 ürün çıkartan restoranlara daha iyi gözle bakılır. Bu kadar az şey çıkartıyorsa demek çok iyi gibi bir algı oluşur. Bu taktikle hem marka güçlendirilir, hem de 4-5 koldan çalışılarak daha yüksek satış elde edilir.
Benim gördüğüm olası tehlike: Hepsine birden seri olarak yetişecek sistematiği kurmak ve bunu yüksek kalitede çıkartacak şef(ler) bulamazsanız, ters teper. İnsanlar siparişin hızlı ve kaliteli gelmesini bekler.
Aslında bu zincirden kimsenin haberi olmuyor.
Yani kullanıcıların tamamı sizi tek restoran olarak görüyor. Aslında benim planım şefe ihtiyaç duymadan ilerlemek. Kendimde 2 yıl kadar çalıştım bu alanda.
Yani aslında amacım çok daha az maliyet ile iyi bir iş ortaya çıkartmak.
Fikir güzel, kurgulama yanlış.
Maalesef ki, yemeksepetinde 1 tane yer bile açmak zorken siz 5 tane açacağınızı söylüyorsunuz.
Her işletme ünvanına ait, vergi tabelası, izinler, banka anlaşması (online ve pos), belgeler vb. gibi evraklar gönderiyorlar. Hatta bir çok kez gelip denetleme yaptıklarına şahit oldum.
Size ait olacak sipariş geldiğinde bildirim yapan panel, tüm işleri halledebileceğiniz bir portal ayarlanıyor. Hepsi o firmanıza ait, 5 tanesine ayrı ayrı portal demek bu.
He dersiniz ki ben her satış yapacağım yer için ayrı bir işletme açacağım zaten, o zaman da onun stopajı, vergisi, minimum 1 kişi çalıştırılması asgari ücretten, sigortası vb yatacak diye liste uzun uzadıya gidiyor.
Fikir, mantık kısmında düşünüldüğünde çok geçerli olsada, uygulamaya kalktığınız zaman zorlayabilir.
Yemeksepeti olayını çok iyi araştırın, umduğunuz şekilde sonuçlanmayabilir.
Yurtdışında yapılan bu tarz sistemler var.
Onların sistemi, şahıslar üzerinden ilerlediği için şahıs kendisine ait veya kendisine ait olmayan bir kaç restoran zinciri gibi oluşumlarla hizmet verebiliyor. Farklı konsept,isim ve kategorilerde bu şekilde hizmet veriyorlar.
Umarım istediğiniz gibi olacaktır.
Sevgiler
Bir vergi levhası ile birden çok sayfa oluşturabiliyorsunuz yemeksepetinde.
O işin en kolay yanı benim için. Ek olarak bahsettiğiniz sipariş otomasyonu ise çocuk oyuncağı diyebiliriz.