Bir ton hakkında yazı okudum ne olduğunu hala anlayabilmiş değilim. Pinterest sitesine girdiğimde bile kullanım amacını çözemedim. Pinterestten pinleyince Google'de site üstte mi çıkıyor da öyle mi tıklanıyor acaba dedim. Kafamda böyle tuhaf sorular. Uzun zamandır da okuyorum. Adam akıllı anlatabileni de görmedim.
Aynı şekildeyim
Bende pusudayım hocam.
Çok merak ediyorum ne yapıyor insanlar Pinterest ile

Defalarca pinleme vs vs gördüm merak uyandı ama hiç cesaret edemedim işin kurtları vardır diye hep vazgeçtim. Nasıl para kazanıyorlar, ne kadar kazanıyorlar; bir delikanlı çıkıp da rapor paylaşıp şunu yaptım bak su kadar kazandım dese gönlüm ferahlayacak
Açıklıyorum

. Tabi bu benim bildiğim farklıda olabilir.
Pinterest daha çok yabancı kullanıcılar tarafından kullanılıyor. Bizimkilerin fazla kullandığını açıkçası düşünmüyorum.
Buradaki amaç özgün ( veya özgünleştirilmiş - bkz: parlaklık vs. ) bir resim ile makaleye ait linki paylaşmak.
Backlink vs bakımından etkisinin olduğunu düşünmüyorum. Niche ( en çok aranan ) kelimelere ait pinlemeler yaparsanız daha çok ziyaret alırsınız.
Popüler olan kelimelere bakarsanız fazlasıyla kelimeyle alakası olmayan spam linkler görebilirsiniz.
Örneğin; Sigara bedava oldu. yazan bir resim paylaştığınızda kullanıcılar merak edip detayları görmek için mutlaka tıklayacaktır.