6 seneyi geçen süre boyunca sektorde iOS Geliştiricisi olarak çalıştım, şu anda freelance mobil projelerimi hem zamandan kazanmak, hem maliyeti dusuk tutabilmek adina react native ile yaziyorum. Bunun temel sebebi ReactJS tecrubem. Her proje icin native gelistirmek yerine tercih edilecek dogru karar mi ? Hayır degil . Ancak şu anda hibrit frameworkler arasinda daha iyi community destegine sahip olan oldugunu dusunuyorum.

Ancak şöyle de bir dipnot düşmek isterim, calistigim birkac yabanci musterimin projesi yatirim aldiktan sonra oturup native olarak tekrar gelistirildi. Bunun sebebi uzun vade kaygisi.Native gelistirme ortaminin stabilitesi tartisilmaz bir gercek ( Bununla alakali bircok farkli benchmark var tabii ). Ancak bu ortamdan bahsederken geliştirici tecrubesi, operasyon'un olceklenebilmesi gibi bircok kriter bulunmakta.

Dedigim gibi buyuk capli bir proje plani yaparken bircok degisken var bu konuyla alakali.

Mesela React Native ile Metal ve Vulkan API ile calisman imkansiza yakın kendin obj-c linker yazarak belki bir seyler cikarabilirsin. ( Denemedim, zaten bunu yaparsan RN Contributor olursun. Hepimiz tesekkur ederiz sana )