Merhaba,
Birçok YouTube içerik üreticisinin muzdarip olduğu konu olan;
para kazanmam neden onaylanmıyor? sorusuna cevap aramaya çalışacağız.
Öncelikle neden red aldık bunu bilmeliyiz, genel olarak bu iki başlıkta incelenebilir.
- Tekrarlanan İçerik olarak red gelmesi
- Para Kazanmaya Uygun Değilsiniz olarak red gelmesi
Tekrarlanan İçerik başlığını inceleyelim.
Bu başlık altında birçok neden bulunabilir, videoda kullandığınız bir müzik, resim, video veya video özel resminiz vb. şeyler buna neden olabilir.
Peki neler yapmalıyız?- Video özel resimlerinizi tüm videolarda aynı yapmayınız, farklılaştırınız.
- Telif yemeyen video, resim ve müzik kullanmaya gayret ediniz.
- Video başlıklarınızı birbirini tekrar edecek şekilde yapmayınız.
Örnek (
önerilen):
1. Video için: GTA 5 Günlükleri #1 | Dokunulmaz Araç
2. Video için: GTA 5 Günlükleri #2 | Superman Modu Efsane
Örnek (önerilmeyen):
1. Video için: Photoshop İle Kapak Tasarımı Yaptım
2. Video için: Photoshop İle Kapak Tasarımını Nasıl Yaptım?
4. Aşağıdaki başvurudan önce yapılması gerekenler başlığını inceleyip, maddeleri uygulamaya gayret edin.
Şimdi ise
Para Kazanmaya Uygun Değilsiniz başlığını inceleyelim.
Tekrarlanan içerik başlığında olduğu gibi bu başlık altında da birçok neden olabilir.
Öncelikle bu sorunun adsense hesabınızdan kaynaklı olmadığından emin olun, adsense hesabınıza giriş yapın eğer ban yemiş veya kapatılmış ise itiraz etmeye çalışın açtırabiliyorsanız ne mutlu, açtıramazsanız kanalı çöpe atmak zorunda kalacaksınız.
Eğer adsense hesabınız sağlam ise neler yapmanız gerektiğine göz atmaya başlayabilirsiniz.
Peki neler yapmalıyız?
Başvurudan önce yapılması gerekenler başlığını inceleyip, gerekli işlemleri yaptıktan sonra tekrar başvurabilirsiniz.
Başvurunda önce yapılması gerekenler
İlk defa veya red geldikten sonra başvuru yapmadan önce bu maddeleri gözden geçirip kanalınızda uygulamaya gayret edin, ben birçok kanalda uyguladım ve olumlu sonuçlarını aldım.
Öncelikle kanalınızda telif yemiş video var ise kaldırınız veya itiraz ediniz.- Video özel resimlerinizi tüm videolarda aynı yapmayınız, farklılaştırınız.
- Telif yemeyen video, resim ve müzik kullanmaya gayret ediniz.
- Video başlıklarınızı birbirini tekrar edecek şekilde yapmayınız.
Örnek (önerilen):
1. Video için: GTA 5 Günlükleri #1 | Dokunulmaz Araç
2. Video için: GTA 5 Günlükleri #2 | Superman Modu Efsane
Örnek (önerilmeyen):
1. Video için: Photoshop İle Kapak Tasarımı Yaptım.
2. Video için: Photoshop İle Kapak Tasarımı Nasıl Yapılır?
- Kanalınızın kapak ve profil fotoğraflarını özenle hazırlayın.
- Videolarınızın açıklamalarını ve etiketlerini güzel bir şekilde girin.
- Oynatma listeleri oluşturun.
- En az 3 (önerilen: 5 6) video olmasına gayret edin.
- Kanalın ana sayfasını özelleştirin.
- Kanalınıza sosyal medya hesaplarınızı ekleyin. (Bağlantı ekleyin)
- Öne çıkan kanallar kısmını boş bırakmamaya çalışın.
- Abonelerinizden gelen yorumlara cevap verin, etkileşim oluşturun.
- Kanalınızın hakkında bölümünü güzel bir şekilde hazırlayın.
Yukarıdaki 12 maddeyi uygulamaya gayret edin. Aslında kısacası kanalınıza iyi bakın, iyi bakarsanız olumlu sonuç alırsınız.
Telifsiz Müzik Nereden Temin Edebilirim?
- purple-planet.com
- cctrax.com
- incompetech.com
Telifsiz Video Nereden Temin Edebilirim?
- pexels.com
- pixabay.com
- coverr.co
- videvo.net
Telifsiz Resim Nereden Temin Edebilirim?
- freepik.com
- pixabay.com
- pexels.com
- google.com
Google görselleri kullanarak bir arama yaptığınızda
Araçlar > Kullanım Hakları >
Ticari olmayan yeniden kullanım için etiketlenmiş olanlar
seçeneğini seçerek telifsiz resimlere / fotoğraflara ulaşabilirsiniz.
Elimden geldiğince edindiğim bilgiler ve tecrübelerimden yola çıkarak bu konuyu hazırladım, umarım yardımcı olabilirim sizlere
Saygılarımla
Tesekkurler yazi icin, ugrasmissiniz bayagi ama eksikleriniz de var.
-Telifsiz video ve resim icin yazdiginiz siteler tamamen ucretsiz degil bunu siz belirtmemissiniz ben belirteyim.
-Ozgun calisan kisilerin bu sitelere ihtiyaci olmaz, spamci sevindirir(Spam; videolar bana ait degil, Youtube'tan uyari gelene kadar prim kasarimcilar)
-Ben ozgun calisip da para kazanmasi onaylanmayan kimse gormedim, eger basvurunuz uzerinden uzun sure gecmis veya red yediyseniz illa ki vardir kanalinizin bir kusuru. Buna alakasiz etiket kullanimi, kanalin spam gecmisi, bot kasilan aboneler ve izlenmeler, Youtube'da tonla dolu iceriklerin yeniden yapilmasi(Mesela Slime Nasıl Yapılır, Basit Makarna Tarifi) gibi aynisindan cokca mevcut iceriklerden olusan baslikli videolardan kacinmalisiniz yine,
-Video kucuk resimlerinde video ici ekran goruntusu kullanarak olusturursaniz da faydaniza olur. Ancak siz Kemal Sunal'in hayatindan bahsedeceginiz videoda gidip de Google gorsellerden Kemal Sunal fotografi bulup sadece onu koyarsaniz yaniltici kucuk resim uyarisi bile alabilirsiniz.
-Bir not daha, kotu yorum bile alsaniz bunu kaldirmayin. Siz cevabinizi yazin ona. Cevap vermeyecekseniz de dislike atin gecin. Bu bile etkilesimin bir yanidir.
-Videonuzda baska videolar kullanacaksaniz da bunu adeta koca 8 kisilik bir pastanin uzerine atilan susler gibi degerlendirin. 5 dakikalik bir videonuzda baska bir videodan atiyorum, ohaaa denilen bir kismi kesip koyabilirsiniz 2 3 saniyelik bir video ise. Veya 10 dakikalik videoda 2 3 sefer yine 4 5 saniyelik video kullanabilirsiniz.
-Ozgun demek yol kamerasi demek de degildir, kamerada en azindan bazi zamanlarda kendinizi de gosterin, acilis konusmanizi kendiniz yapin mesela. 10 saniye dahi olsa gosterin kendinizi ne olacak
Bunlar da benim aklima gelenlerdi.