Arkadaşlar öncelikle liseyi fazla sevemiyorum çünkü okulda sabah 08:00 gibi test çözülmeye başlıyor ve okul bitene kadar aynı olay hocalar formulleri ezberletmek için şekilde şekle giriyor.
Formulleri anlamlandırmıyorlar öğretmenlerdede sıkıntı var sistemdede bu gerçek türkyiede en çok diyanetten sonra bütce ayrılan yer okul 15 tane okula gittim hiç birinde sanatsal faliyetler kısıtlı en başında teknolojik cihazların kullanımı yasak ya da okul kütüphaneleri bomboş bir çok listede kütüphane yok. Bu tarz yerleri öğrenci nasıl sevebilir. Hala anlamış değiller fakat bunu 2200 yıl önce sokretes anlamış." Ben bir şey öğretemem sadece öğrenmesinde yardımcı olabilirim." sizcede bu böyle nereye kadar gidecek finlandyada öğrencilerin üretken zekasını artırmak için okul kalım süreleri kısaltıldı. İsveçte operalar tiyatro yerleri geliştirildi. Zenginleri yani istisna olanları saymıyorm onlar bir türlü eğitimini alıyor.Fakat bizim gibi insanların sadece tek yapması gereken çok çalışmak okulda sadece uyutuyorlar zaman geçiriyorlar.
Öğretmenimin bir tanesi demişti bize derste öğrenciyi oyalayın diyorlar diye. Böyle bişey mümkünmü ? okumayı çok seviyorum okutmuyorlar.Anlamak istiyorum anlatmıyorlar.