forumsaforum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Performans olarak flutterın kötü olduğunu düşünmenize çok şaşırdım çok uzun süre önce native javada mobil uygulama yazarken daha sonra react native ve daha sonra da flutter ile yazmaktayım. Flutterın performansı tabiki native java gibi oldugunu iddaa edemem teknik olarak ama en ufak fark görmediğimi de söylemek isterim normal kullanıcı senaryosunda.
Test yaptığım cihaz da a5 2016 android cihaz yani işlemci yönünden günümüzden çok uzakta. a5 2016 cihazda react native uygulamaları kasarken , flutter uygulamalarında native javadan pek fark görmedim. Tabi sizin uygulamanızın türü, içeriği veya bir çok faktör vardır belki bu yavaşlığı yaşamanızda.
Şuanda günümüzde react native ile bir çok projenin marketlerde olduğunu düşünürsek aradaki flutterın react native'e göre performans farkı ve native javaya olan yakınlık göz dolduruyor.

Güzel bir test örnegi:
https://medium.com/swlh/flutter-vs-n...e-31338f081980

Son gelen yeniliklerle birlikte ios tarafında Metal API ye geçerek %50 daha performans artışı öngrülmesi, apk boyutlarının iyice küçültülüp 4.5 mb dan başlıyor olması gibi her gelen update ile de çok iyi noktalara gidecek gibi duruyor.
Evet yorumunuza tamamen katılmak ile birlikte yaptığım yorum tamamen hatalıdır. Flutter in performansı uygulama derlendikten ve son hale geldikten sonra performansı debug moddaki gibi olmamaktadır. Native uygulama ile dediğiniz gibi kullanım açısından hiç bir fark gözükmemektedir. Sentetik testlerde tabiki native bir dil ile yazılmış uygulamaya göre performans skoru düşük gelebilir. Fakat bu durumu flutter kolaylıklarıyla görmezden getirtebiliyor. Benim hatam yorumumu güncellememem maalesef. Şuan yeni bir uygulama yapacak olsam flutter ile yazarım. Mesajımı alıntıladığınız için teşekkür ederim.