Maşallah herkes wordpress master olmuş daha sorunu anlamamışsınız ama herkes direk eliyle koymuş gibi header.php dosyasında diyor. WP yapısına aşina olmadığınız buradan o kadar belli ki.
Arkadaşın sorduğu index.php olsun header.php olsun içinde wp_head(); fonksiyonu kullanılmış. Bu kodun çıktısı için verdiğim ikinci ekran görüntüsünde yer alıyor. 30 40 satır bir meta etiketi ve head tanımlamaları mevcut. O tanımlama ve mevcut verilere ulaşıp nasıl değiştirebilirim demiş. Header.php dosyasında bulunmaz o veriler.
Aradığın bilgiler
wp-includes/general-templates.php
wp-inclujdes/default-filters.php dosyaları içerisinde yer alıyor.
Tabii tam olarak sayfa kaynağına rastlandığı gibi düzenli bir şekilde yer almaz kodlar. Birçok farklı yerde wp_eneque fonksiyonları kullanarak tanımlamalar yapılmış.
https://developer.wordpress.org/refe...tions/wp_head/
şuradan az biraz da olsa bilgi edinebilirsin.
Hocam ne yazık ki hemen hemen her konuda aynıyız. Tamam belki iyi niyet ile yardımcı olmak için yapılıyor ama zarardan başka bir sonuç çıkmıyor ortaya, oysa herkes gerçekten bildiği konuda yardımcı olsa. Sabahtan beri arıyorum ve kime sorsam header.php'yi tarif ediyor, yahu arkadaş kafayı yedim ya körmüyüm diyorum ya nerede bu kod ben neden göremiyorm. Şimdi anlıyorum ki bende bir sıkıntı yokmuş, izninizle ben şimdi gidip şu arkadaşlarıma bir sövüp geleceğim.
Teşekkür ederim hocam buldum sağolun.
Hocam nasıl buldun ya vallahi ben 2000. satırda vazgeçtim