Merhaba arkadaşlar bu ara baya dolandırıldım şikayetleri arttı, dolandırılma çeşitlerine bakıyorum hep aynı şekil. Alışveriş yaparken dikkat etmeniz noktalar.
Forumda ise;
1-) En son tarihteki ticaret puanlarına, çünkü hesap çalıntı olabilir en son itradesinin ardından 1 yıl geçmiş ise ticaret yapmayın.
2-) Ürün alıyorsanız ilettiği banka hesabı ismi ile profilindeki işleşiyormu ona bakın.
3-) Eğer üye yeniyse: Ürün satıyorsanız ilk ücret alın, ürün alıcaksanız ilk ürünü isteyin. Güvenmiyormusun diye sorarsa "yeni üyesin r10 da işler böyle yürüyor" deyin. Ben eskiden r10daydım derse hemen multiden şikayet konusu açın.
Forum dışı ise;
1-) Kimseye ilk para göndermeyin, babanın oğlumuda güveniyosun.
2-) Farklı şehirde ise o şehirde tanıdık varmı araştırın gerekirse parayı ona atın o alsın, eğer yoksa ona sorun bizim burda varmı diye, yok derse O ticareti yapma güzel kardeşim.
3-) Letgoda sahibindenden alıcaksan eğer gidebilceğin yerdeki ürünlere bak, eğer ürünü sizin oraya koyup şehirdışındayım derse sen parayı yolla burdan yolluyum vs. der O ticareti yapma.
Ben bu şekilde dolandırılmıyorum arkadaşlar. Lütfen yazdıklarıma dikkat edin, herkesin parası değerlidir. Şu aralar cebinde parası olmayan dolandırmaya çalışıyor. Herkese iyi forumlar.
Katılamıyorum çünkü geçen başıma geldi ben senden daha temkinli davrandım.. mesela adam 3 4 yıllık r10 üyesi idi kendininmiş gibi whatsapta tanıştığı dolandırıcının ilanını kendisi ikna olarak paylastı

(tabi dışardaki adamın *********** olduğunndan haberi var veya yok onu bilemem ) sen ürünü onun gibi sanıyorsun...bende talip oldum whatsapa aldıbeni ödemeyi yaptım ortada site yok vs yok .. 2 gün bekledim , ne oldu ne bitti dedim , benim değildi arkadası bekiyorum ortağı bekliyorum derken ... olay açığa çıktı dolandırıcının aldığı parayı kendisi karsıladı...