vallah hocam ben anlamam adamlar beni kabul etmedi bu arada beni inceleyen müfettiş arkadaş r10 konularını okuyor bilginiz olsun burada ne yazılıp çiziliyorsa adamların haberi var.
Okusunlar biz burada hukuka aykırı birşey tavsiye etmedik. Hükümet kanun çıkarmış uygulayıcıları vergi idaresi ve müfettişlik. Vergi inceleme yönetmeliğine göre müfettişin bir görevi de mükellefin haklarını gözetmek. Aynı şekilde gelir idaresinin mükellef hakları bildirgesinde bu var. Tabi bu olmazsa yargıdan döneceğini ümit ediyorum. Kötü olan siz hakkınızı aramadan kimsenin bunu düşünmemesi. Böyle olmamalı. Yasada olmadığı halde kısıtlama kabul edilemez.
Varlık barışında inceleme ve vergi olmaz diyor kanun. Bunu yok sayamazlar. Yine örneğin incelemede gerçek usul geçerli olduğu halde %50 gider kabul ediliyor. Böyle birşey olmaz. Bu bir varsayımdır. Bunların hepsi yargıdan döner. Yine İstisnalarda belge şartı arıyorlar. Olmaz. Kanunda yok. Yurt dışı tıklamalar belge olmasa da KDV'den istisnadır. Bunlar hep iptal sebebi. Zamanla göreceksiniz.