akaya560 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada ki konuyu okuyarak gaza geldim bende dilekçe hazırladım gittim ankara dışkapı vergi dairesi müdürüyle görüştüm bizzat. Sen incelemedesin üstelik gelir vergini beyan etmemiş mükellef olmamışsın dedi beni postaladı!!!! Kısaca faydalanmıyosun dedi. Siz nasıl kabul ettirdiniz? Burada insanlara faydalı olmak istiyorsanız kanıt koyun lütfen magdur bir çok arkadaşımız ümitlenmesin boşa!
Merhaba, bu işin garantisi olmayacağını, mücadele etmek gerektiğini hep anlattım. Bu bir tavsiyedir. Kimseyi başvuruya zorlamıyorum. Dilerseniz hiçbir şey yapmadan inceleme sonucunu bekleyin. Buna kim müdahale edebilir? Kaldı ki bu konuda netice almış birçok evrak paylaştım. Yine netice alamayanları da paylaştım. Vergi dairelerinde uygulama birliği olmamasının kusuru nasıl bana ait olabilir? Biz olumsuz cevap aldıklarımıza yargı yoluna gidiyoruz. Kaldı ki mücadelede hukuki itirazları gerek diyalogla gerek ikinci üçüncü dilekçelerle sunmak oldukça önemli. Sorunla karşılaşmadan çözüm üretilemez.

Bu sitenin SEO sayfalarını okuyan herkes başarılı bir webmaster mı oluyor? Olamadığı için kullanıcıları suçlamak akla mantığa uyar mı? Yazdıklarım tavsiyeden başka birşey değil.

akaya560 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada ki konuyu okuyarak gaza geldim bende dilekçe hazırladım gittim ankara dışkapı vergi dairesi müdürüyle görüştüm bizzat. Sen incelemedesin üstelik gelir vergini beyan etmemiş mükellef olmamışsın zamanında dedi beni postaladı!!!! Kısaca faydalanmıyosun dedi. Siz nasıl kabul ettirdiniz? Burada insanlara faydalı olmak istiyorsanız kanıt koyun lütfen mağdur bir çok arkadaşımız ümitlenmesin boşa!

Not: 3 aydır vergi mükellefiyim şahıs şirketim var.
Sizin 3 aydır zaten mükellefiyet kaydınız açık ise mali müşaviriniz hemen verebilir beyannameyi buna engel yok. Ama vergi idaresi istemediği halde yararlanmış olacaksınız. Dilekçenin gayesi zaten ikna etmek ve dönemleri vesikalandırmak, yoksa beyan verip herkes tahakkuk ettirir. Burada paylaştığım bilgilerin kıymetini bilmiyorsunuz. Eğer ileride, geçmişte varlık barışı yaptığı için yapılmaması gerektiği halde yapılan inceleme sonunda salınacak vergilere karşı açılacak davayı kazancak olanlar olacaksa bu bizim yaptığımız başvurularla genellik kazanacak.