PostaciKadir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba
güzel nette bulunan hostingi yine oradan bir vpsye taşımak istiyorum fakat

VPS NEDİR hiç bilmiyorum
Bana artıları nedir
Paket alırken neye dikkat etmeliyim
Yada şu uyarım var diyen deneyimli forumdaşlarım yazarmısınız
Merhaba,
Sanal sunucu, fiziksel sistem üzerinde barındırılan ve donanımın bir kısmının verildiği bir sunucudur. Örneğin bir bilgisayarınız var ve buna çeşitli programlar kurularak sanallaştırma işlemi yapılıyor. Makinenin donanımlarının bir kısmını sanal sunucu için ayırılıyor. Bu sunucu üzerinde istediğiniz işletim sistemini kurarak kullanabiliyorsunuz. Sanal sunucular, genel olarak 7/24 çalışırlar Örneğin bir web siteniz var, web sitenizi sanal sunucu üzerinden yönetmek istiyorsanız sanal sunucu alıp içerisine Apache, FTP, MySQL gibi çeşitli yazılımları kuruyorsunuz ve istediğiniz gibi yönetiyorsunuz. Aynı zamanda oyun sunucuları, bulut tabanlı oyun hizmeti sunucuları, proxy sunucular gibi çeşitli sunucular da sanal sunucular ile açılmakta.
-Avantajlarına gelirsek tamamen size ayrılmış bir sunucu olur. İdeal bir paket seçmeniz durumunda paylaşımlı hostinge oranla daha iyi performans alırsınız. İstediğiniz kadar site barındırabilirsiniz özelliklerine göre. Alırken sitenizin altyapısına kullandığını kaynakları göz önünde bulundurarak ve almayı düşündüğünüz firmaya danışarak hareket etmeyi öneririm. Ayrıca 1GB RAM'li sunucuyu 10TL'ye satarak daha çok müşteri elde edeceğini düşünen firmalardan uzak durmanızı tavsiye ederim
Bu konuda sizlere yardımcı olabiliriz şuan sanal sunucularda %30 indirim mevcut.
cPanel'in ailesinden Plesk Panel'i ücretsiz olarak orijinal bir şekilde sanal sunucu müşterilerimize sunuyoruz. Aşağıda ki görselde disklerimizin yazma/okuma ve network performansı yer almakta.
@Bogahost;
https://bogahost.com/sunucu/sanal-sunucu