neyse hocam tartismak manasiz.. Cünkü hala anlamiyorsun.. Hadis demek peygamberin sözü demek degildir. Birileri öyle diyor sadece. Ben buharinin müslimin onun bunun belirledigi metodolojiyi kabul etmek zorunda degilim. Size göre uyduruk hadisleri kabul etmemek kafirlik sebebiye varsin size göre olayim, güc elinize gecince artik beni de öldürürsünüz sorun yok.... ; )Canimizi zaten Allah'a verecegiz.. Ahirette de ben de hakkimi alirim
Ali imran 55 ayeti harika örnek vermissin ama seni yükseltecegimden önceki kismi neden almamissin ? muhtemelen bilmediginden Ayette gecen مُتَوَفّ۪يكَ "seni vefat ettirecegim" kelime grubunu bak istersen.. hatta bizdeki vefat kelimesi kullanilmis.. Yani Allah hz isa'yi vefat ettirmistir.. Sen olayi carmiga baglamaya getirmissin ki ben onla ilgili bir sey demedim.. O olaydan daha sonra hz isa vefat ettirmistir.. Bitti.. Yani hristiyanlarin inandigi gibi, isa Allah'in katinda bekliyor inanci kur'an a göre ters, hristiyan inanci.. Son peygamber hz Muhammed'dir. Isa peygamber gelirse uydurukcular, bu sefer ya o gelecek ama peygamber olarak gelmeyecekmis diyorlar, yersen bugüne kadar hangi peygamber, peygamber vasfini kaybetmis, peygamberlik bir 7-5 isi mi ki peygamberligi birakasin.. Dedigim gibi uyduruk din tam komedi, akil düsmani..

Bir kez daha diyorum, buradaki yorumu okuyanlar da insallah ahirette sahit olacaklar evet bu kisi böyle yazmisti diye. Ben sizin dininizden beriyim, benim dinimin hükümlerini buhariler imamlar seyhler vs belirlemez.... Allah'in kafirun suresinde dedigi gibi

"De ki: Ey kâfirler! Sizin taptıklarınıza ben tapmam. Siz de benim taptığıma tapıcılar değilsiniz. Ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim. Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim banadır."

Not: ayetteki kafirleri kimseler icin kullanmiyorum, acik sirk göremedim ama Allah bilir.

Hadi selametle

edit:muteveffike senin canini alacagim degil diyorsun.. al ayni suredeki 193. ayete bak.. ayni kelime kullanilmis

“Rabbimiz! Biz, ‘Rabbinize iman edin’ diye imana çağıran bir davetçi işittik, hemen iman ettik. Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla. Kötülüklerimizi ört. Canımızı iyilerle beraber al
diger ayetlere de bakmak istersen bakara 234, 240, nisa 97, maide 117, enam 60, 61, araf 37, 126, enfal 50,yunus 46,104 yusuf 101, rad 40, nahl 28, 32, 70, hac 5, secde 11, zümer 42, müminun 67, 77, muhammed 27

neyse hocam, dedigim gibi senin dinin sana benim ki bana.. Allah aramizda hakem olacaktir merak etme. Ben müslüman olarak görevimi yapip uyardim ve Rabbin dedigi gibi: "Dileyen ona inanır, dileyen de inkâr eder" (kehf 29)