@ertan2002; ''O halde sunu diyeyim: ben sizden ve sizin uydurulmus dininizden beriyim'' Zaten bu mesajda kafir olduğunu teyit ettin, bana ve ehli sünnet ulemaya göre daha fazla söze gerek yok.. Kendi yolunda ahirete çıktığın zaman görelim halini.. Hadis hakkında 0 bilgi olduğunu ve Kuranıda hiç anlamadığını tekrar kanıtladın, Cerh, Tadil, methodolojisini ve hadislerin nasıl ravilerden nakledildiğine dair zerre bilgin olmadığını gösterdin. Kendi kendini de bozmak böyle birşey olsa gerek O, arzusuna göre de konuşmuyor. Bildirdikleri, kendisine vahyolunan bir vahiyden ibarettir" Hadislerin de vahiy olduğuna en büyük delili ayetten direk göstermişsin, senin gibi dik başlı birşeyler biliyorum havasında insanlarla gerçekten konuşmak zor çünkü kabul etmiyorsunuz, inkar etmek kolaydır birşeyi ama yaptığın tek şeyde bu maalesef. Zaten peygambere uyarım diyipte hadisleri kabul etmemek nasıl bir tezat biraz mantığın varsa düşün lütfen düşün, işime geleni alırım işime gelmeyeni almam de o zaman net ol, sana burda salih amel işleme hususunda veya sevap getiren ameller konusunda delil getirmedim, sahih mütevatir üzerine itikat bina edilen hadislerden bahsettim, asıl büyük Kurana attığın iftirada

(Yahudiler, İsa’yı öldürmek için, tuzak kurdular; Allah da onların tuzaklarını bozdu. Allah, tuzak kuranların, hilekârlığa karşı ceza verenlerin, en güçlüsü, en hayırlısıdır.) [Al-i İmran 54]

(Allah buyurmuştu ki: Ey İsa, seni nezdime yükselteceğim) [Al-i İmran 55]

(Allah’ın resulü Meryem oğlu İsa’yı öldürdük dedikleri için yahudileri lanetledik. Onlar İsa’yı öldürmediler, asmadılar da. Öldürülen, kendilerine İsa gibi gösterildi.) [Nisa 157]

(Doğrusu Allah onu [İsa aleyhisselamı] kendi nezdine kaldırmıştır.) [Nisa 158]

Al-i imran suresinin 55.âyetinde mealen buyuruldu ki:
([Hatırla ki] Allah, İsa’ya muhakkak ben seni yerden [en mükemmel şekilde] alıp, meleklerin makamına yükselteceğim [dedi])

Bu lafız sıfattır, Müteveffike yani seni öldüreceğim manasına değildir.
[El-müncid lügat kitabında teveffa kelimesine Hakkını tam olarak almak manası verilmiştir. Bu, şanına layık olanı vermek demektir. Öldürmek manasında mecazen kullanılmaktadır.]

Yani bu âyet-i kerimenin meali, (Ben seni öldürürüm ve yükseltirim) demek değil, (Ben senin şanına layık olanı yaparım, meleklerin makamına yükseltirim) demektir.

Allahü teâlâ dilerse yükseltir. Allahü teâlâ, İsa aleyhisselamı yükseltmeyi dilemiş ve yükseltmiştir. Yahudiler tarafından öldürülmesini dilememiş ve çarmıha başkasını gerdirmiş, Onu öldürtmemiştir. Bunun için, bazı tefsir âlimleri teveffi kelimesine almak manasını verip, Yahudilerin katlinden hıfz etmek için, yerden seni kâmilen alır kabz ederim meali ile tevil etmişlerdir. https://www.youtube.com/watch?v=zuxOfTtib2Y

MEALİ KURAN OKUYORUM SANAN ANLAYIŞ BİTMEDEN SENİN SORUNUNDA DÜZELMEZ. Kendini Kuran okuyorum biliyorum havasında sanarsın oysa hiçbirşey bilmediğini benim gibi sıradan basit birisi bile ortaya çıkarıyor. Tefsir alıp okumaya başlat tabi ondan önce İman Tazeleyip tevbe i nasuh ile tevbe et ve önce ehli sünnet bir alimden itikat risalesi okumaya başla.