@instacilady;
vallahi komedisiniz billahi komedisiniz

Beni anlamiyorsun deyip benim dediklerimden zerre bir sey anlamiyorsun..
Ben peygambere tabiyim elbette ve peygamber bir sey demisse ona tabi olmak zaten her müslüman üzerine farz. Ama hala senin anlamadigin nokta su: sana hadis diye gelen seylerin hangisinin gercekten peygamberin söyledigini nerden biliyorsun? Birilerinin 150 yil sonra topladigi, kendine göre kriterler belirledigi sözler toplulugu. Oyle saglam olsaydi, Allah, tipki kur'an a garanti verdigi gibi hadislere de verirdi oysa Allah diyor ki, en güzel hadis kur'an dir

Ayrica buharinin sahih kabul ettigini, müslim zayif diye almiyor.. Böyle sacma sapan bir sistem..
Necm suresinin ilk dört ayetinde "Battığı zaman yıldıza andolsun ki, arkadaşınız Muhammed sapmadı, azmadı.
O, arzusuna göre de konuşmuyor. Bildirdikleri, kendisine vahyolunan bir vahiyden ibarettir" buyuruyor Allah. Yani peygamberin konusmasi sadece vahiydir.. Ee demek bir sey söylüyorsa vahiyde yani kur'an da bulmam gerekiyor.. Allah gizli sakli mi yollamis bunlari.. Taa 150 -200 yil sonra buhari - müslim yasamasaydi bu hadisler de yazilmayacakti.. Bu mu senin saglam inancin?
hz isa'nin geri dönmesi evet uydurma.. hristiyanlar buna inaniyor, yahudiler de kendi mesihlerinin gelecegine inaniyor. Hristiyan kaynaklari, islam diye size yutturmuslar, olay bu. Kur'an hz isa ile ilgili cok acik vefat kelimesini kullaniyor, onu vefat ettirdigini söylüyor Allah.. Geri dönmesiyle ilgili bir sey yok. Aksine onun zitti deliller var.. Ama sen yok ben hristiyan kaynaklardan gelen bilgilere iman ederim dersen senin problemin..
"Mütevatir hadisi reddetmenin islamda hükmü nedir" demissin.. Bana ne? Senin ya da baska birinin mütevatir demesi neyi degistiriyor? Siz kimsiniz? Allah misiniz da Allah adina hüküm veriyorsunuz.. Allah kur'an da diyor, sizin sorumlu tutlacaginiz kitap KUR'AN dir. Kac kere yazacagim bu ayeti.. Diger hic bir seyden sorumlu tutulmayacagiz. Bunu anlamak zor mu? Diyorsun ki gusül nasil alinir

Yahu Allah diyor, yikanin.. Bitti.. Sen dine bir sürü ekleme yapiyorsun ediyorsun, hadi bunu kur'an da bul diyorsun.. Yahudilerin yaptiklarinin aynisini yapiyorsunuz.. Tabi onlarin ne tarihlerini ne dinlerini bilmediginiz icin benzerliklerinizi göremiyorsunuz. Onlar da Allah'in emretmedigi seyleri, emretmis gibi yaparlar.. Onlarin da hadis kitaplari gibi talmudlari var ve onlar da nasil bazi sözde müslümanlar, hadisler de kur'an gibidir dedigi gibi, talmud da tevratin bir kitabidir derler..
Sordugum sorulara cevap vermeye calismissin amenna ama onu da anlamassin..
1-
Tekrar yanılmışsın hadis Manen sahihtir, gelen lafızlarında farklılık vardır.
Demissin, daha ne yazdigindan kendin bile haberin yok. Ben ne dedim, o hadisi sahih diye kabul etmiyorlar, ama mana olarak dogru diyorlar. Sen bana diyorsun ki yanilsmissin cünkü o hadis mana olarak dogrudur

Yahu benim dedigimi demissin ama bana yanilmissin diyorsun.. Komik degil mi? Ya okumuyorsun ya okudugunu anlayamiyorsun ya da kalplerin, gözlerin kapanmis..
2- Ben diyorum ki, peygamber kur'an da referansi olmayan bir sey söylemezdi, bana hadisi hadisle ispat etmeye calisiyorsun

Kur'an dan referans istiyorum ben.. Yoksa sen bu kitaba inanmiyor musun?
3- Verdigin kaynaga bak.. Yine icinde bir gram Allah'in kelami yok.. Kendi heva ve hevesini din diye anlatiyor adam.. Neymis dünyada karsilik görecekmis.. Ee bir sürü gayri müslim var dünya üzerinde kac kisi görüyor, onlar neden göremiyor onlar da gayri müslim? Sacma sapan bakis acisi, uyduruk hadisi savunmak icin akil disi yorumlamalar.. Allah nerde demis ya bunlarin cezasini da siz dünyada verin...
4- Elbette isi bilenlerin cevaplamasi gereken konular var.. Mesela evrenin nasil genisledigini peygamber dahil hic bir alim dedigin insan bilmiyordu ama iman ediyorlardi. Ama 50-60 yil önce hubble teleskobuyla yapilan arastirmalarda evrenin genisledigi ispat edildi.. Bu isin ehilleri bunlar ve Allah'in ayetini ispatliyorlar.. Simdi Allah diyor ki, ben deniz ürünlerini helal kildim.. Senin alim dedigin X sahis midyeyi bilmem neyi haram kiliyor.. Neye göre? Midyeyi acip icindeki agir metalleri incelemis de bu metallerin vücuttaki degisimlerini gözlemleyip bu insan icin zararli midir demis? Hadi biri öyle arastirmis buna haram demis, ama digeri de arastirmis buna helal demis ee ne olacak... Yani ise bak, bir mezhebe tabiysen midye yersin, digerine tabisysen cehenneme bile gidersin,günahkar olursun..
Benim aklim hafsalam almiyor.. Rabbime sükür, bu kadar mantiksizlar, celiskiler icinde Allah'in kitabi günes gibi isil isil parliyor ve diyor ki beni oku, yok mu ögüt alan. Kur'an apaciktir, icinde celiski barindirmaz, biz kitabi anlamaniz, ögüt almaniz icin kolaylastirdik.... Ama ben bunlari birakip birinin haram birinin helal kildigi seylere tabi olmami bekliyorsun, hatta onlara tabi olmamak, sahih dediginiz hadisleri kabul etmemekle dinden cikarsin imasinda bulunuyorsun..
O halde sunu diyeyim: ben sizden ve sizin uydurulmus dininizden beriyim. Ben Allah'a, Allah'in kitabina, peygamberlerine iman ederim. Peygamberin, kur'an disinda bir sey söylemedigine, hadisler eliyle hem Allah'a hem peygambere yiginla iftira atildigina ve ahirette bu iftiracilarin, Allah adina yalan söyleyenlerin büyük cezalandirilacagi asikar (ayetlere göre). Ayrica Allah bana müslüman adi vermis, sen kimsin ki ehli sünnetim, hanefiyim bilmem neyim diye secim yapmami istiyorsun ya da tabi olmami istiyorsun.. Allah'in verdigi isim yetmiyor mu? Bana hamdolsun yetiyor. Ben müslümanim ve sadece Allah'in verdigi bu kimlige sahibim. Siz isterseniz ehli sünnet olun isterseniz baska seyler olun.. Sizin bileceginiz is..
Son not: hadislere güvendiginizin onda biri kadar kur'an a güvenseydiniz, kur'an in eksik bir kitap olmadigina inansaydiniz zaten böyle yollara düsmesdiniz.. Allah yardimcimiz olsun cümlemizin.