@ertan2002; Yazdıklarımı hiç iyi okumamışsın, maalesef durumun çok kötü.. ilk mesajlarında Hz İsanın inmesi gibi şeylere de haşa uydurma demişsin, Mütevatir hadisi reddetmenin islamda hükmü nedir ona bir bak bakalım, tekrar üşenmeden yazıyorum Peygamber size ne verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının." (Haşr, 59/7) (Resûlüm!) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir. Âl-i İmrân Suresi 31. Ayet Önce şunu aklına iyice oturtman gerekiyor, Allah Resulüne tamamen tabi olmamızı istiyor, sen bugün kılıyorsan kıldığın namaz kaç vakit olduğu,kaç rekat olduğu veya guslün tarifi gibi konuların hiçbirini kuranda bulamazsın, bunların hepsini efendiniz Aleyhissalatü Vesselamdan yani hadislerden öğreniyorsun.
1- Tekrar yanılmışsın hadis Manen sahihtir, gelen lafızlarında farklılık vardır.
2-Yine Peygamberin bizzat uyguladığı Recm haddini kuranla çeliştiğini söyleyerek Peygambere bizzat iftira atıyorsun,"Allah Teâla Hazretleri Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm)'i hak (din ile) gönderdi ve O'na Kitab'ı indirdi. Bu indirilenler arasında recm âyeti de vardı! Biz bu âyeti okuduk ve ezberledik. Ayrıca, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) zinâ yapana recm cezasını tatbik etti, ondan sonra da biz tatbik ettik. Ben şu endişeyi taşıyorum: Aradan uzun zaman geçince, bazıları çıkıp: "Biz Kitabullah'da recm cezasını görmüyoruz (deyip inkâra sapabilecek ve) Allah'ın kitabında indirdiği bir farzı terkederek dalâlete düşebilecektir." "Bilesiniz, recm, kadın ve erkekten muhsan olanların zinâları, -delil veya hamilelik veya itiraf yoluyla- sübût bulduğu takdirde, onlara tatbik edilmesi gereken Kitabullah'da mevcut bir haktır. Allah'a kasemle söylüyorum, eğer insanlar: "Ömer Allah Teâla' nın kitabına ilâvede bulundu" demeyecek olsalar, recm âyetini (Kitabullah'a) yazardım." [Buhârî, Hudud 31, 30, Mezâlim 19, Menâkibu'l-Ensar 46, Megâzî 21, İ'tisâm 16; Müslim, Hudud 15, (1691); Muvatta, Hudud 8, 10, (, 823, 824); Tirmizî, Hudud 7, (1431); Ebu Dâvud, Hudud 23, (4418)].
3- Buyur detaylı olarak burayı dinle bu konu hakkında niyetin öğrenmekse ne ala..
https://www.youtube.com/watch?v=EEMmIYYyP1Y
4-Maalesef cahiliiğini ortaya koymaktan başka birşey değil, öncelikle Mezhep imamlarının kim olduğunu bilmen gerekiyor bilmediğinde böyle saçma cümlelerle haşa onlar kafasından uydurmuş sanarsın durursun,ilk yazdıklarımı tekrar tekrar okuman gerekiyor. Şimdi Müctehid imamlarımız öncelikle Kuranda ve Hadislerde açıkça yer almayan konularda içtihad yaparak yani Ayetlerden ve Hadislerden kendi anladıklarından hüküm çıkararak yani derin kuyudan su çekerek hüküm bina etmeleridir "Onlara emniyet ve korkudan bir haber geldiği zaman onu ifşa ederlerdi. Eğer onu Peygambere veya aralarından re'y sahibi olanlara arz etselerdi elbette ki, o re'y sahiplen (hâl ve maslahata göre) içtihat ve istihraç ederlerdi." (Nisa, 4/83) "... Eğer bu konuları bilmiyorsanız ilim adamlarına sorunuz." (Nahl 16/43). Bir tane daha delil olarak Hz. Muhammed (asm), Muâz'a Yemen'de ne ile hükmedeceğini sormuş; Muaz, "Allah'ın Kitabı ile" cevabını vermiştir. Hz. Peygamber (asm) "Allah'ın Kitabında bir hüküm bulamazsan?" buyurunca; "Rasulünün sünnetiyle" demiştir. "Onda da bulamazsan?" sorusuna ise Muaz, "Reyimle ictihad ederim!.." cevabını vermiştir. Bunun üzerine Allah Rasulü şöyle buyurmuştur: "Rasulünün elçisini, Peygamberinin razı olduğu şekilde muvaffak kılan Allah'a hamd olsun." (Tirmizi, Ahkâm, 3; Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 230, 236, 242; Şafii, el-Ümm, VII, 273). Sen Mücteid seviyesindeki imamlarımıza bakarsan veya kimin nasıl o seviyeye çıkabileceğine bunu daha iyi anlarsın, Örnek Ahmet Bin Handel Hanbelin ezberinde 1 milyon hadis vardı, seviyeyi anla yani..
SON OLARAK TEKRAR YAZIYORUM, HADİS NE DEMEKTİR, MÜTEVATİR HADİS NEDİR SAHİH HADİS NEDİR, HÜKÜM İTİKAT BİNA EDİLENLERİ REDDETMENİN HÜKMÜ NEDİR Bunları bilmen gerekiyor bilmezsen sende bu şekilde arızalar çıkıyor ve her zaman çıkacaktır, sonunda Mürted olan Edip Yüksel gibi Kurandada çelişki var der işin içinden çıkarsın girdiğin yol tam olarakta modernistlerin yoludur,zaten takip ettiğin referans aldığın kişilerin listesi muhtemel olarak ilk yazdığım mesajdaki kişilerdir ha değil benim kendi aklım var ben Kuranı zaten anlıyorum diyorsan maalesef diyecek başka lafım yoktur sana Allah ıslah etsin.