Ben bankaları çok da başarısız bulmuyorum bu süreçte. Çoğu insana öyle ya da böyle kredi verdiler. Özellikle ziraat, halk ve vakıf inanılmaz performans gösterdiler. Ancak hiçbir şartı yerine getirmeyen, daha başta risk oluşturan krediye sistemsel olarak sıcak bakmamalarına şaşırmıyorum. Sonuçta devletin bankası, bizim bankamız. Karlı bir organizasyon olarak ayakta kalmalılar ki uzun yıllar ihtiyaç anında yetişebilsinler.
Geçen gün bir televizyon kanalında önce halkbank sonra vakıfbank genel müdürü cıktı ve o sırada kredi notu 0 ya da 0'a yakın olan birkaç kişi serzenişte bulundu ve onlara özel olarak yardımcı olacaklarını söylediler. Allah kimsenin işini bozmasın elbette, insanlar zevkten borç ödememezlik yapmazlar ama işte kredi işinde de geri dönüşü beklersin finansal bir işletme olarak. zaten verilen kredilerde karlı oldukları bir olay da yok, tamamen halka fayda sağlasın bölümündeler. bu faizler çok düşük.
Hakkınızda hayırlısı, umarım işleri toparlarsınız ve krediye ihtiyacınız dahi olmaz.