Şimdi benim söylediklerim yargılanacak belki tepki çekecek ama realist yaklaşmak istiyorum.

Dandik olması önemli değil. Ortada bir çalışma var. Girişimci dediğin aynı zamanda pazarlamayı ve çevresini etkin kullanabilmektir.

Arkadaşınızın projesi tutmamış -birebir kopyalanarak- (dahi) başkası tarafından yapıldığı zaman ne kadar etik olmasa da bu da bir girişim. Diğer taraftan -alıntı- yapan girişimci mevcutta ki projenin eksiğini görmüş ve geliştirerek ilerlemiş.

Demek ki arkadaşınız "ünlülere paylaşım" konusunu atlamış. Bir başkası da bu eksiği görüp projeyi tutturabileceğine inanmış ve başarmış görünüyor.

Girişim demek sadece bir fikir sahibi olup ürünü ortaya çıkartıp bir tane ofis 2 personel ile projenin tutmasını beklemek demek değildir.

Bakanlıktan destek alamadı mı ? Bassın gitsin bakanlığa (gitmiş belki) Gitti ve yine cevap alamadı mı? Araya bağlantıları olan insanları dahil edip yardım alsın.
Bakanlığı geçtim, kosgeb, aselsan gibi kurumlarda yatırım yapıyor.

Onu da geçtim, kendisine yatırımcı alabilirdi. R10'da dahi konu açsa mutlaka yatırımcı bulacaktır.

Mesele para ise, bankaların da girişimlere destek verdiği uygulamaları var.

Reklam ise,sadece ünlülere reklam attırmak, tv'lara çıkmak bir başarı değil. Reklamın yüz binlerce yolu var. TV'a çıkmış ama demek ki projenin hedef kitlesi akşam evinde haber izleyen bir kitle değilmiş. Yada yeterli coşkuyu haberde verememişler.

Bence tutunamamış olmaması; projeyi başkasının yapmış olması değil, eksik yapmış olmasından kaynaklanıyor.

Yoksa bir çok girişim bir çok destek alıyor. Hatta girişime gerek yok "iş kurmak istiyorum" diyerek bile destekler bulabiliyorsunuz.