Noroc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir elme yuzunden olay nerelere geldi. Ne guzel cennette takilacaktik. Allahin yarattigi seytan yine Allahin yarattigi insani kandirdi diye basimiza gelenlere bak.
hocam kur'an persektifinden bakinca olay böyle degil Kur'an daki cennet hem bahce hem de vaad edilmis cennet olarak iki anlamda kullaniliyor..
Bize vaad edilen cennette kötülük olmaz, kötü düsünce olmaz.. O yüzden seytan daha dogrusu iblis'in cennete ne isi var? Ayrica ilk insanlar ne yapti da cennete girdi? O yüzden oradaki cennet müslümanlara vaadedilen cennet degil, dünyada bir bahcedir. Allah, kendisine itaat etmeyen insanlari o bahceden cikarmistir..

Buna sebep olan sey ise "özgür irade". Allah insanlara ve cinlere özgür irade vermis, bunun karsiligi olarak da sorumluluk yüklemis ve insan da bu sorumlulugu kabul etmis ("bir ayette, daglar bile bu sorumlulugu almaktan kacinirken insan yüklendi diyor).. Bize düsen, yalnizca Allah'a kul olmak, diger tüm putlari reddetmek ve salih amel denilen güzel islerden yapmak..

Hristiyan inancinda ise, orjinal günah yada ilk günah denilen bir seye inaniliyor ve bu günahin ilk insandan itibaren diger insanlara gectigini yani insanligin günahkar dogdunu kurtulusun ise isa'nin Allah'in oglu olduguna ve Allah'in bu günahlarin kefareti olarak oglunu kurban ettigine inanmak olduguna iman ederler. Orjinal günah ise, ilk yaratilan insanin, Allah'in emrine karsi gelip o meyveyi yedikten sonra gözlerinin acilip kötülükleri görmesidir ve bu da tüm insanliga yapismis durumdadir. Bir nevi, babanin isledigi günahtan seni de sorumlu tutan bir inanc. Tek basina bu günahtan kurtulman mümkün degil ya da isledigin diger günahlardan. O yüzden yaraticiya ihtiyacin var

Isa mesih'e kadar olan peygamberler hep belirli bir mantikla hareket etmistir ancak yaratici bakmistir ki bu is böyle olmuyor, insanogluna yeni bir anlasma teklif etmistir. O yüzden eski anlasma (tevrat, zebur vs) ve yeni anlasma (4 incil + mektuplar vs) diye incil iki kisimdan olusur. Yeni anlasmaya göre, Allah'in kendi oglunu dünyaya gönderdigi ve insanligin günahlarinin kefareti icin kurban ettigine inanan herkes tüm günahlardan arinmis olur ve cennete gider. Yani artik insanlarin kurban kesmesine gerek yok, yaratici kendi oglunu kurban etmistir. Ancak insanlarin, oglun carmikta onlarin günahlari icin öldügüne inanmasi sarttir, aksi halde kendi baslarina cennete girmeleri mümkün degildir..

Hatta bu söylem daha ileri gidiyor, mesela katoliklerde, vaftiz olmadan ölen biri cehenneme gider, cocuk bile olsa.. Suan acik acik pek dillendirmiyorlar ve umariz cennete gider diyorlar ama inanclari bu yönde.. Maalesef hristiyanlikta bir cok pagan unsur var ve dinlerini bozmuslar.. Islam'a ise bu tarz hurafeler genellikle uydurma hadisler araciligi ile girmistir.. Sefaat inancindan tutun da araciliga kadar hepsi israiliyat (hristiyan ve yahudi) kökenli.. Tabi diger dinlerden de bir seyler bulabilirsin. Mesela tesbih budizm kökenli gibi..

Ben bir cok dini arastiriyorum, ülkelerine, tapinaklarina gidiyorum, benzerliklerine farkliliklarina bakiyorum, nasil hak'tan ayrildiklarini anlamaya calisiyorum.. Ve bunlari yapanlar genelde kendi insanlari.. Bir cok insan sirk icinde oldugunun farkinda bile degil. Kendini düzgün müslüman sayiyor ama müsrik. Allah'tan baskalarini ilah olarak kabul etmisler ama onun bile farkinda degiller.. Cünkü bize hep putlari, tastan yapilan heykeller olarak anlattiklari icin putun ne oldugunu anlayamadik.. Daha önce yazdim, Allah insallah cahilligimizi sebep sayar, yoksa cennete girecek insan sayisi cok cok az... Biz büyük zalimlik icerisindiz.. Kur'an a göre zalim kimlerdir biraz arastirin ve ne kadar bizlere uyduguna bakin.. Ve zalimlerin duragi cehennemdir diyor Allah..

Iman önemli ama en önemlisi dogru iman.. Allah'tan baska hic bir seye kul olmamak, O'ndan baska kimseden istememek (aracilik), sadece Allah'a teslim olup, özgür olmak. Bu saf iman bilincinin yaninda yalnizca Allah'a ibadet ve insanlara iyilik yapmayla, her daim adil olmakla, dosdogru olmakla birlikte müslüman kimligi tamamlanir. Cennete de sadece bu tanima uyanlar girecektir.. Insallah bu tanima uyan kullardan oluruz...

not: islam ile ilgili yazdiklarimin referanslari kur'an da mevcut, uydurdugum seyler degil. Diger dinlerle ilgili seyler de kendi gözlemlerim, arastirmalarim, ögrendiklerim..