6 yıl home ofis düzeninde çalıştım. Bence en kötü hali, dışarı çıkmak zorunda olmamak. Market alışverişinden, evin diğer ihtiyaçlarına kadar her şeyi online sipariş edebildiğin için birkaç ayda kendini 20 kilo almış gibi bulabiliyorsun.

Biz evde @pnrcrk; ile birlikte çalışıyoruz. Haliyle can sıkıntısı yaşamıyoruz ama "çerezlik" dediğimiz sürekli bir dizi/film açık olma hali oluyor. COVID-19 sebebiyle tekrar home office düzenine dönünce, bazı şeyleri özlediğimizi, bazı şeyleri de hiç özlemediğimizi fark ettik. Birkaç maddeli liste yapayım:
  1. 2 ya da 3 günde bir dışarı çıkmak insani bir ihtiyaçmış. Eskiden 1 hafta-10 gün evde durduğum oluyordu, artık bunu başaramıyorum. Dışarı çıkmadan 3 gün geçirsem bile odaklanma sorunu yaşıyorum. Sanki hep evdeymişim ve benden başka kimsenin aciliyeti yokmuş gibi geliyor.
  2. Yemek problemi. Sürekli evde olmak ve sürekli yemek yemek, yediğin yemeği "şunu okurken yiyeyim" diye bilgisayarın yanına taşımak; bir süre sonra "doyma" duygusunu yitirmemize sebep oluyor.
  3. Kıyafet düzensizliği: sabah yataktan kaltığın kıyafetle bilgisayar başına oturup çalışmaya başlamak bence çok büyük bir problem. Bir kıyafet değişimi ve iş ortamına adapte hem motivasyonu bitiriyor, hem de bir sonraki maddede yazacağım etkiyi azaltıyor.
  4. "İşim benim hayatım" yanılgısı: Evde mesai saati kavramı bitmiyor maalesef. 09.00-18.00 çalışırken, şimdi 09.00 - 08.59 çalışıyoruz neredeyse. Hem sürekli aynı kıyafetle günü tamamlamak, hem televizyon-yemek gibi değişik ihtiyaçları da PC başında çözümlemek buna sebep oluyor.
Son tavsiye: Eğer bilgisayar başında kilo aldığınızı düşünüyorsanız 45 dakikalık bir mola verip, şu hareketlerle terlemeye başlayabilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=DYuw4f1c4xs