@ertan2002; Madem Kuranı referans aldığını söylüyorsun ki.. maalesef onuda referans almıyorsun, modernist zihniyetin ve ''sadece Kuran yeter'' ''Kuran Müslünanıyız '' diyenlerin aslında sünneti, hadisleri,mezhepleri hatta peygamberi devre dışı bırakıp kendi heva ve heveslerine göre ayetleri çekip çevirdiğini öncelikle bilmeni isterim, gelelim reddettiğin Hadislere ve Kurana uymayan hadis sahih olsa bile almam dediğin sözlere..

Birincisi Kuranla,Hadisler hiçbir şekilde çelişmez, sen en basiti tefsirsiz olarak Meal okursan, Kuranı o şekilde kendi kafana göre zahiren anladığın şekilde sanarsın, Kuranda Muhkem,müteşâbih,Mücmel olan ayetler var yani Manası açık veya Kapalı yani bu ayetleri kendi kafana göre asla yorumlayamazsın o zaman zaten ne Peygambere lüzum (haşa) olurdu nede müfessirlere..

“Peygamber size ne verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının." (Haşr, 59/7) Bak Kuranı referans alan kimse bu ayette ne diyor, Peygamber size neyi verdiyse alın, neyi yasakladıysa ondan da sakının diyor, yani peygamber bir şeye haram dediyse o haramdır, bu Allah katındada öyledir, buyur ayette oku kendin gör zaten, Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam masumdur, bütün peygamberler masum ve günahsız korunmuşlardır. Eğer içtihatinda bir hata olduğunda zaten Allahu Teala onu ayetle düzeltiyor, yani Kuran ve Sünnet birbirinden ayrılmayan 2 parça bunları asla bölemezsin, bir ayet daha örnek vereceğim, eğer insaf ehliysen bunları anlamanı bekliyorum ama kalkıp bana , Mason Abduh, Reşat Rıza, Afgani gibi şahıslardan delil getirmeye çalışırsan veya günümüzdeki sapık Mustafa İslamoğlu,Yaşar Nuri,Caner Taslaman,Mehmet Okuyan,Mustafa Öztürk gibi şahısları okuyor takip ediyor o yoldaysan tam dönüş zamanıdır.

(Resûlüm!) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir. Âl-i İmrân Suresi 31. Ayet Yani Kuranı zaten tefsirli okuyup Ehli sünnet ulemasından anlamaya çalışan birisi net olarak görecektir. Ek olarak Hadis usulünü okumanı tavsiye ediyorum. Umarım bu batıl olan davandan tevbe eder ve dönersin.