ertan2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam yatmaya gidiyordum mesaji gördüm Elbette ben peygamberimi seviyorum ama benim dediklerim tam anlasilmamis sanirim.. Ben birilerinin bu sözü peygamber söylemistir dediklerine inanmiyorum..
Mesela hasa sen demin bilmeden Allah'a iftira attin.. Allah hic bir zaman sen olmasaydin alemleri yaratmazdim buyurmadi buyurmaz da.. Hristiyanliga ceviriyorsunuz islam'i farkinda degilsiniz. Insallah Allah cahilliginize verir, yoksa altindan kalkamayacaginiz sözler bunlar..

Allah'in bizi yaratmasinin amaci belli onu da Rabbim kendisi söylüyor.
"Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım." (Zariyat 56)
"Hanginizin daha güzel/iyi amel yapacağınızı denemek için yoklukla varlığı yaratan, O'dur. O mutlak galiptir; affedicidir. " (Mülk 2)

Bu ayetlere göre Allah'in insanlari neden yarattigi aciktir. Senin söyledigin söz bir sirk sözüdür. Ayrica hadis diye gecse de zayif görülen hatta uydurma hadis olarak söylenir (ama yine de uydurma olsa da mana dogru derler hasa ben bunlardan uzagim)..

Iste, kur'ansiz müslümanlik böyle bir sey.. Bu sözleri etmen, böyle inanman seni ahirette kurtarmayabilir. Cünkü dini kur'an dan ögrenmiyorsun, kulaktan dolma bilgilerle ögreniyorsun ve sirk iceren sözler söylüyorsun. Peygamberin hasa Allah tüm kainati benim icin yaratti demis olmasi mümkün mü.. Ayetlerde kac kere diyor, ya Muhammed de ki ben de sizin gibi bir insanim, tek fark bana vahiy gelmesi.. Bu kadar.. Peygamber oldugu icin biz de iman ederiz.. Allah yine ayetinde diyor
"Peygamber ve onunla birlikte olan müminler, Rabbi tarafından ona indirilene inandılar. Hepsi Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine inandılar. O'nun peygamberleri arasında hiçbir ayırım yapmıyoruz ve “İşittik ve itaat ettik. Bizi bağışla ey Rabbimiz, zira bütün yolculukların varış yeri sensin” derler. " (Bakara 285)

Allah ayetinde müminler hic bir peygamber ayrimi yapmaz diyorsun, bizim sözde müslümanlar (seni kastetmiyorum), Allah'a ortak kosarak peygamberi putlastiriyorlar.. Hz Peygamber bizim peygamberimiz ve son peygamber. ama Allah ayetinde peygamberler arasinda ayrim yapma diyor. O yüzden dediklerinin hepsi kur'an ile celisiyor. Allah göstermesin ama cok ama cok yanlis yoldasin.. Ben bir müslüman olarak seni uyariyorum. Allah'in indirdigi dine tabi ol, uydurulmus, iftiralarla dolu olan dine degil. Yoksa Allah muhafaza kurtulusun olmaz.. Dinini önce kur'an dan ögren.. Sadece kur'an oku demiyorum, ama önce kur'an oku.. Anlayacaksin ve hurafelerden kurtulacaksin.

Selametle
Hocam sen sahurda ne yiyorsun ?

Sanırım sen islamı insanlar üzerine kuruyorsun öyle birşey yok anlatılan din ile yaşanılan din kesinlikle şuan net değil. Bizim insanlarımız namaz kılar ama faiz işler. Cumadan cumaya gelir ama alkolünü alır. Ne yapalım bunlardan da mı uzaklaştıralım insanları sizin namazınız niyazınız olmuyor diyerekten ? Huşu ile namaz kılmak namazın şartlarından değildir takvasındandır elbette bu şekilde namaz kılmak daha hoştur güzeldir ama her insan kendini bu şekilde veremiyor ne yapacak namaz kılmayacak mı ? Terk mi etsin Allah'ın emrini ? Hiç kılanla kılmayan bir olur mu ? Madem siz bu kadar katısınız sadece kuran diyorsunuz bize kuran da bize namazın nasıl kılındığı bahsedilmiyor, hadislerle bize gelmiş o zaman siz namazın kılınış şeklinide inkar ediyorsunuz ? Nasıl kılacaksınız namazı merak ettim şuanda açıkcası Velhasılı hocam açık aradıktan sonra en iyi müslümanım diyende de bulursun önemli olan ayette de buyurduğu gibi "Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın" o yüzden haram işlediğini güzelce uyarırsın geçersin her müslüman emr-i bil maruf ile mesuldür. Şuanda şeriatla yönetilen bir ülke olsaydık zaten şuanda türkiye'nin nüfusu 80 milyon olmazdı...

O yüzden bu kadar katı olacak zamanda değiliz, siz peygamberimizin hadislerini de dinleyin derim birçok öğüt var adamlar bize kötü söz getirmemiş güzel sözler getirmiş. Hadislere inanmıyorsanız sizin o zaman hiçbir tarihede inanmamanız gerekiyor. Neyse bu kadar yeter namazın çıkmasına 10 dk var ben namazımı kılayım HUŞU ile inşallah kötülüklerden alıkoyar rabbim bizi