webtasarimcom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İslam dini Kuran, hadis ve sünnet çerçevesinde bakılması gerekir.

Peygamber efendimiz sav. buyurdu ki, benim ölümünden sonra ümmetimden ilk kalkacak şey huşudur. DOlayısıyla şu an bu hadis'e göre huşunun maalesef ki namaz kılanların büyük çoğunda olmadığı aşikar.

Yİne başka bir hadiste Peygamber efendimiz sav. sahabesine sizden sonra öyle ümmet gelecek ki eğer onlar sizi görseler bunlar peygambermi derler, sizde oları görseniz bunlar müslümanmı dersiniz. İşte tam da bu ümmet biziz.

Ama buna kötü olarak bakmamak gerekir, zira yine peygamber efendimiz sav. "Kardeşlerimi çok özledim dediğinde, sahabe efendilerimiz ya rasulallah biz senin kardeşlerin değilmiyiz der ve Efendimiz sav. Hayır kardeşlerim beni görmediği halde bana inananlardır" buyurur.

Bu bağlamda hesap gününün olması zaten namaz ya da ibadetleri yapanların ALLAH için mi yaptığı yoksa "Bak bu ne güzel namaz kılıyor" desinler diyemi yaptığının hesabının verilmesi içindir.

Bizler Ehli sunnet itikatına göre ALLAH ve Rasulüne inanır ve iman ederiz, İslamın şartlarındaki gibi namaz kılar, Oruç tutar, Hacca gider, Zekat verir ve Kelimei Şahadet getirerek bu şartları yerine getiririz. Öldükten sonra da yapılan ibadetlerin mükafatını sadece ALLAH verir.

Son olarak hadis ya da ayet tam emin olamadım şöyle bir söz var “Namaz sizi kötülüklerden alıkoymuyorsa kıldığınız namaz namaz değildir.” burdaki söylenilen namazın sizi kötülüklerden alı koyması ile ilgili kendinize çeki düzen vermeniz ve ölmeden kendinizi hesaba çekmeniz içindir.
Cevap icin tesekkürler.. Genel ekseriyetiyle Allah'in sözü yerine peygambere atfedilen söylentilerle cevap verdigin icin pek diyecek bir seyim yok.. Ben Allah'in dinini sectim ve kur'an da bana "müslüman" adi verildi. O yüzden ehli sünnet, hanefi, safii, sia vs gibi uydurulmus kavramlari kabul etmiyorum. Yarin ahirette peygambere soruldugunda, ya Muhammed, sen ehli sünnet misin? Onun muhtemelen cevabi, o ne olaki..ben müslümanlardanim der.. Ne peygamberin ne de peygamberin arkadaslarinin mezhebi bilmem nesi vardi. Peygamberin ve yanindaki müslümanlarin uydugu tek sey kur-an'di. Peygamber, kur-an'in pratik tarafidir ancak hadis ya da sahih hadis demek peygamberin kesin söyledigi manasina gelemez, birilerinin bunu peygamber söyledi demesi manasina gelir.

Allah zuhruf suresi 44. ayetinde acikca bizim neysen sorumlu tutulacagimizi söylüyor "Şüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öğüt ve bir şereftir, ondan hesaba çekileceksiniz. "
Allah'in ayeti orada dururken kusura bakma, milyarlarca insan beni bu konuda ikna edemez... Siz ehli sünnetler neye inanirsiniz bilmem ama biz müslümanlar, Allah'in sözünün ne üzerinde ne altinda ne saginda ne solunda baska söze inaniriz. Kur'an in Allah'in kelami olduguna inanan bir müslümanim.

Ben hadislere karsi degilim ama kistasim ne buhari ne müslim ne seyhler ne seyhcikler ne sözde evliyalar ne ilahiyatcilar.. Bir söz peygambere atfedilmisse, kur'an, akil-mantik süzgecinden gecirip kabul eder ya da etmem. Benim ilk filtrem kur'andir. Bir söz kur'an ile celisiyorsa, kur'an da referansi yoksa, bunu peygamberin söyledigine inanmam. Cünkü peygamber Allah'in kitabinda referansi olmayan bir sey emredemez, ya da kur'an ile celisecek aciklamalarda bulunamaz.

Örnek: Kur'an da zinanin cezasi bellidir. Ama birileri peygamber adina yalan uydurup, Allah cezanin asgarisini söylemis, peygamber de bunun en yüksek perdeden olanini söylüyor yani recm yani taslanarak öldürülme.. Allah enam suresi 38. ayette buyuruyor ki "... Biz Kitap’ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. "
O halde, bir hüküm varsa, o kur'an da olmak zorundadir. Cünkü Allah kitabinin eksiksiz oldugunu söylüyor. 3-5 tane sarlatan, peygambere iftira atarak peygamber yok evlilerin zinasinin cezasi recm edilmektir demesi benim icin zerre önem arzetmez. Sen sahih hadis de, %100 inan ama kur'an ile celistigi icin kabul etmem.
Ayni sey mürtedin öldürülmesi, ayni sey deniz hayvanlarin helal-haramligi, ayni sey erkeklerin altin-ipek giymeleri, sefaatin torpil olarak algilanmasi, hz isa'nin dönecegi, cehenneme bir kez girenin cennete girebilecegi vs vs.. bunun gibi yiginla sey var ne kur'an da referansi var ne de kur'an ile parallelik gösteriyor.

Kisacasi: ben kur'an müslümaniyim. Peygamberimi de cok seviyorum. Ona yapilan iftiralari kabul etmiyorum ve onu kur'an dan taniyorum, o kur'an a tabiiydi, ben de onun takipcisi olarak kur'an a tabii olmaya calisiyorum.. Tüm mesele bu Hayirli ramazanlar.

Edit: sunu da ekleyeyim: ben yazdiklarimi sana kur'an ile ispatlayabilirim, ama ayni seyi sen yapamazsin..