Konu
Spam Puanı Nasıl Düşer? (Kesin Çözüm)
11-05-2020, 23:07:28
kuzeyturk
Merhaba arkadaşlar bu aralar sıkça gördüğüm bir konu olan spam skoru hakkında sizinle tecrübelerimi paylaşacağım. Bu lanet skoru düşürmek için
aylarca
uğraştım ve sonunda düşürmeyi başardım. Spam skoru,
moz.com
tarafından belirlenen bazı kriterler doğrultusunda sitenize verilmiş olan puanlamadır. DA/PA değeri ne kadar önemliyse
Spam puanıda o kadar önemlidir
. Bazı arkadaşlar Spam puanı önemsiz dese de, bir birimizi kandırmayalım. Hiç kimse %60-70 spam skoru olan bir siteye reklam vermek istemez. Hiç kimse
spam puanı yüksek
bir siteyi satın almak istemez. Ayrıca kimse emek verdiği sitenin üzerinde kara leke görmek istemez. Bilmeyerek yapmış olduğum bazı çalışmalar yüzünden sitemin spam skoru %61'e kadar yükseldi.
Eğer spam puanızı düşürmek istiyorsanız bundan daha iyi bir yazı bulmanız mümkün değildir.
Spam skorunu düşürmek için neler yaptım
Sitemde 100 makale olmasına rağmen googlede 1000 index alıyordum. 1 makaleye 3-5 etiket girmişim, gereksiz tüm etiketleri kaldırdım. Bu durumla çok uğraştım ama çok faydasını gördüm
Siteme gizlilik politikası ekledim
İletişim bilgisi olarak görünür bir şekilde mail adresi ekledim
Gereksiz dış linkleri kaldırdım
Makaleleri düzenledim kopya içerik varsa onları temizledim
Makaleleri daha uzun ve görsel içeriklerle besledim Bu sayede PA değerim 33 e yükseldi.
Spam puanı yüksek olan tüm kötü linkleri
Disavow aracı
ile kaldırdım (130 a yakın link kaldırdım. Nelere bulaşmışım )
Pagespeed değerim %50 nin altındaydı çalışma yaparak %90-100 olmasını sağladım
Sosyal medya çıkış bağlantıları ekledim ve sosyal medya hesaplarından siteme bağlantılar verdim
Sitemin spam olmadığını kanıtlayacak her şeyi denedim (bu site spam değil kardeşim düşür artık şunu!!)
Bütün bunları yaptıktan sonra hala
spam puanım düşmedi
neyi eksik yaptım diye düşünürken
moz.com'a
mail attım. Onlarda
aşağıdaki
belli kriterleri anlatan bir cevapla dönüş yaptılar. Attıkları cevaptaki tüm kriterleri uyguladığım halde
spam puanım yine düşmüyordu
bu duruma çok uyuz oldum. Sonra aklıma kaybettiğim backlinkler geldi 130 küsür link engellemiştim bu durumda google da büyük etkisi olacaktır. Sonra forumdan bir kaç backlink paketi aldım ve 1 ay sonra web sitem güncellendi spam skoru %1 e düştü kendime ter temiz bir sayfa açtım.
Bu işlemlerden sonra ne gibi fayda gördüm bakabilirsiniz.
Spam skorunu yükseltme eğiliminde olan kriteler
Alan adının uzunluğu ve alan adında sayılar bulunması
İnfo, .cc, .pl, vs gibi uzantılı domainler
Sosyal medya bağlantılarının olmaması
İletişim bilgilerinin olmaması
Mail adresi bulunmaması
Gizlilik politikasının olmaması
Spam puanı yüksek sitelerden alınan çöp backlinkler ( Örn.
500 backlink 20-30 tl
)
Google yazı tipi olmaması
SSL sertifikası olmaması
Aşırı Meta Anahtar Kelimelerin Kullanımı
Meta Açıklama Uzunluğu
Başlıkların aşırı uzun veya çok kısa olması
Logo veya tarayıcı İconu olmaması
Aşırı derecede dış bağlantı veren link çöplüğüne dönmüş siteler
Az sayfa sayısı ve az ziyaretçi sayısı olan siteler
Fazla Url uzunluğu olan siteler
Büyük sitelerin düşük miktarda backlink sayılarının olması
Bu kriterler aslında
spam değildir
sadece spam olan sitelerde bu kriterler olduğu için spam eğilimi yüksek olarak belirlenen kriterlerdir. Bunların bir kaç tanesi bir araya gelince spam puanınız yükselmeye başlıyor.