Gurul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buraya bu kelimeleri yazana kadar sen script yazabilirdin ya da eklenti yazabilirdin. Bir şey dokunuyorsa halen umut vardır unutma.
Henüz geç değilken ve yapılan ibadetler hiçbir şekilde ne sana zarar verir ne de senden bir şey çalar ve ölüm gerçeği varken gerçekten henüz geç değil.

Script neden yazıyorsun? Siten için? para kazanmak için? insanlara faydalı olması için?
Herşey de sebep-sonuç ilişkisi varsa (sebep-sonuç ilişkisi olmayan bir durum yoktur) dünyaya gelmemizin bir sebebi sence yok mudur? Sebebi varsa sonucu da var demektedir.

Yapılan ibadet söylenmez ama yaptığın yoruma istinaden;

İbadet + Kur'an ortalama 2 saatimi veriyorum.
instagram'dan gereksiz sayfaları çıkardım(en az 75 Dk kazandım)
Telefonumdan oyunları sildim(En az 3 saat kazandım)
Gereksiz video izlemiyi bıraktım(en az 1 saat kazandım)
Sabah 8 Akşam 6 (Kurumsal firmada çalışıyorum)
Molalarda mümkün olduğunca Python ve SQL için vakit ayırmaya çalışıyorum.
Şu an home office çalıştığım için 12-13:30 öğle arasında uyuyorum.
Eşime, hem yemeklerde yardım ediyorum hem de sosyal anlamda vakit ayırıyorum.
Gece 23:00-01:00 arası Python çalışıyorum.

Geriye dönüp baktığımda 24 saatin 22 saati sadece dünya için çalışmışım. Senin gözünde ibadetleri yapmak, tüm günü ayırmak görünüyor. Sen zannediyorsun ibadetlerini yapanlar mağazalarına çekilmiş sadece dinle uğraşıyor. Burada bana 2 saat hem dünyevi işlerden uzaklaşmamı sağlıyor hem de ölümden sonraki hayatım için İNŞALLAH destek olacaktır.

(Lütfen Yorumu Beğenmeyiniz.)
Tam söylediğim ve eleştirdiğim insan tipisin. İbadetini yapıyorsun ve herkesin senin gibi yaşamasını istiyorsun. Sen hiç bir uzlaşma türüne açık değilsin. Beni 1 rekat namaza başlatmak için kendin 1 rekat namazını feda etmezsin. Yani amacın tartışmak değil dayatmak (ki sen buna kesin tebliğ dersin). Ben senin ibadetini durdurmaya, seni ibadetinden alıkoymaya çalışmıyorum sen beni ibadet ettirmeye uğraşıyorsun.

Burası bir forum. Bir community. Benim tek başıma yazdığım script hiç bir şey ifade etmez. Forum kendi sürecinde para kazanan ve üyelerinin ortak aklına sahip bir yapı. Burada bir forum yönetimi var ve artık din tartışmak yerine onlara Türkiye dışına açılabilecekleri bir proje çıkarmalarını önerdim. Ki forumun sahibi ve yöneticileri de burada benim kadar eski ve bu tarz fikirler akıllarından geçmiştir, ben yüreklendirmek için tekrar dillendirdim.

Bu arada hayatımda yeteri kadar script yazdım. Artık ticaretle uğraşıyorum ve sabah 07:00-22:30 arasını ofisimde geçiriyorum öğle arası da uyumuyorum. Ama vaktim yetmiyor bir script ihtiyacım olursa da parasını verip alıyorum ya da yazdırıyorum. Bir script yazmamın bana bir faydası olmaz, ama r10 un kendi scripti frameworkü ya da sunucu yönetim paneli olması r10'a büyük fayda sağlar. Yerel bir markadan global bir marka haline gelmesini sağlar.

İbadet ve hayatın amacı konusunda seninle tartışmaya hiç girmiyorum. Çünkü senin amacın tartışmak değil kendi kafandakileri bana dayatmak. Sürekli kendi inancına başkalarını davet edenler kendileri cenneti garantilediler kendilerini kurtardılar zannediyorlar gibi görünüyor. Ben kurtuldum başkalarını da kurtarayım istiyorlar herhalde. O yüzden selametle...