Merhabalar herkese, büyüklerime saygılar küçüklerime sevgiler...

Sene 2014 ben almanyada gymnasium dayken henüz. ara tatile az kalmış alt sınıftan çok sevdiğim bir arkadaşım ingilizce dersinde çok kötü, sınava girecekler. sınavdan 10 gün önce plan yapmış samsung gear kol saatlerinden edinmiş bitane kopya çekmeyi kafasına koymuş. bendende yardım istedi arkadaş Türk elbette yardım edeceğim ama konu kopya. ablam annem duysa öldürür beni. büyük risk yani. neyse gözü kararttık planı sınava 5 gün kala hazırladık arkadaş gear kol saatiyle sınava girip soruların fotoğrafını çaktırmadan çekip dışarı telefona aktaracaktı telefonda o zaman note 3 vardı yanlış hatırlamıyorsam bende. soruları çözüp arkadaşa gear kol saatine aktaracaktım fotoğraf çekip. plana dahil etmediğimiz mevzu saat ve telefonun bluetooth ile bağlanmasıydı ve aradaki mesafe uzaklaştıkça bluetooth elbette kapsamayacaktı. vatandaş sınava girdi bende dışarda heyecanla bekliyorum sorular hemen gelecek bende çözecem. aradan 30dk geçti ne gelen soru var ne giden. sınavın bitmesine 30 dk kalmış atak yaptım niye gelmiyor bu sorular dedim aklıma bluetooth kapsama alanı dışında olduğum geldi bir şekilde içeri girmek için plan yaptım sınıfın kapısını tıklatıp hocam notlarım kalmış geçen haftadan deyip çekmeceleri kurcalayıp çıktım dışarı baktım telefona yine gelen giden bişey yok. herhalde dedim arkadaş çözdü soruların tamamını bana gerek kalmadı. sınav bitti herkes dışarı çıkıyor bende arkadaşı dört gözle bekliyorum ismi kemal benim adımda mustafa iyi bir ikili olmuştuk Mustafa-Kemal diye. herkes çıktı arkadaş çıkmadı hoca da çıkınca içeri bir girdim kemal oturuyor sırada noldu oğlum niye atmadın soruları çözdün demi dedim. yok oğlum baksana halime dedi masadan kalkamayacak düzendeydi hafifde bir koku vardı amonyak kokusu ben gülmekten yerlere yattım soruları da çözememiş malamat olmuştuk 10 gün boyunca geberdik stresten.

şimdi kemal galatasaray hukukta bende bilkent hukuktayım. çocuk aklımızla adaletsizlikten yola çıkıp yetişkin olunca adalet arar olduk sonumuz hayrolsun. amin.