Bu yöntem dolandırılmayı çok büyük ölçüde önleyebilir fakat tekelleşmeye yol açar. Yeni başlayanlar için ticareti ya da iş bulmayı daha da zorlaştırır.
Evet hocam o yönü de var; ancak ödeme yöntemleri gibi kritik konularda iş şansa bırakılmamalı diye düşünüyorum. En çok d*landırıcılık buralarda oluyor.
Diğer konularda ise yeni başlayan arkadaşlar kendini ispat ettikten sonra işler rayına oturur. Örneğin yıllardır kripto para projelerine teknik döküman çevirileri yapıyorum; ama forumdan çeviri işi alsam parayı önce isteyemem. Çünkü bu alanda forum içi referansım yok. Karşıdaki insanın aklına bir soru işareti gelmeden, direkt olarak ödemeyi iş sonu alacağımı kendim belirtirim. Ayrıca iş aldığım kişinin profilini incelerim, eğer uygun görmezsem o işi almam.
Bu bilinci hem hizmet alan, hem de hizmet veren tarafında oluşturursak bence sorunlar minimuma iner.