Neden zarar verir dediğinizi anlamadım ama kullanıcıyı etiketlerle sitede tutmak olayı çok mantıklı ve denenebilir. Fakat içeriği okuyan kimse etikete tıklamıyor ki çoğu zaman. Bu yüzden ben sadece arama motorlarında çıkma boyutuyla alakalı bir yorum yaptım.
Zararı; Kullanıcılar zaten çoğunlukla tıkla yapmıyor. Arama motorları açısından örnek verdiğiniz "para nasıl kazanılır" sayfasında 3-5 etiket kullandınız.
Nasıl para kazanılır? içeriğinizde toplasanız 15-20 kelimenin geçtiği "
bilgisayar parçalayarak para kazanmak" etiketine ait başka içeriğiniz yok.
Arama motorları açısından boş bir sayfa. Şimdi her sayfada 3 etiket kullansanız;
- 100 sayfanız var diye hesap edelim,
- +300 tane gereksiz etiket sayfanız olacak.
Etiket kullanımına karşı olarak neden yeni açacağım sitede etiket kullanacağım?
Kullanıcı açısından, kullanıcıya gezilebileceği 2. bir kategori olarak etiketleri kullanmayı düşünüyorum.
Haber siteleri ve alışveriş sitelerinde 2. kategori mantığı ile etiket kullanmanın faydası var. (Kullanıcılar bu tür etiketlere tıklıyor)
Ana kategoriler diyelim bayan ayakkabı, spor ayakkabı, vb. kategoriler bulunmakta.
Alt kategorilerde buna göre kafamda hazırlarım.
Ürün sayfasında ise
kategori ismi ile aynı olmayan fakat kullanıcının o ürün ile ilgili farklı bir kategori mantığı ile etiket eklersem kullanıcının geçiş yapacağı sayfalara yönlendirmiş olurum.
Spor ayakkabı (Ana kategori)
- Deri spor ayakkabı (Alt kategori)
- Suni deri spor ayakkabı (Alt kategori)
Kullanmam gereken ETİKET şöyle olmalı;- sivri burun spor ayakkabı
- yumuşak deri spor ayakkabı
- v.s.
- v.s
NOT: Eğer her ürün sayfasında
gereksiz etiketler kullanırsam bana faydadan çok zarar verir. Fakat etiketleri 2. bir kategori mantığı ile eklersem ve ilgili ürünleri de bu etiketlerle beslersem sadece 1 içeriği olmayan etiket sayfaları Google tarafından dikkate alınır, sıralamalarda çıkabilir ve hatta ziyaretçi bile getirebilir.