Konun hepsini okuyamadım fakat ben kendi bildiğim kadar cevap vermeye çalışayım. Baştan söyleyeyim bana gelene kadar çok daha ilim sahibi insanlar vardır ve belki cevap verdiler bilemiyorum.
Nacizhane yorumumdur.
Soru 1 in cevabı : Herşeyin bir başlangıcı ve sonu vardır ama buna Allah dahil değildir. Çünkü zaman kavramı sadece bizim için geçerlidir. Zaten Kuran -ı Kerim de cennete ebedi kalacaksınız diyor. Demek ki zaman kavramı orada yok. Bir diğer husus ise dünya hayatı sadece bir oyun ve eğlenceden ibarettir deniliyor. Bundan da zamanın kısıtlı olduğu bir mekanda olduğumuz anlaşılıyor.
Ayrıca sana desem ki haşa Allah'ı Allah yarattı O nu kim yarattı diyeceksin. Bu böyle sonsuza kadar gider. Misal uzayın sonsuz olduğuna nasıl inanıyorsun ?
Allah için zaman yoktur çünkü zamanı da O yaratmıştır.
Soru 2 ye gelirsek : Evet yüzlerce din var ama çoğu uydurmadır. Fakat diğer dinler gerçektir. Örnek Hristiyanlık,Yahudilik, Müsevilik, Kutsal kitapta geçen bütün dinler yani Peygamber gönderilmiş dinler hak dindir.
Son ve kendini tamamlamış olarak İslam dini vardır dolayısı ile geçerli olan şu an İslamdır. Peki neden direk İslam dinini göndermedi. Direk İslam dini gelecek olsa insanlar anlayamayacaktı.
Okul gibi düşün ilkokul,ortaokul,lise,üniversite gibi düşün. İlk üç okulu okumadan üniversiteye gidebilir misin.