Etiketlere uzun zamandır karşı olan ve kullanmayan birisi olarak başka bir konu vesilesi ile araştırır iken Google çalışanı Fatih Özkösemen!in Google Webmaster Forumunda etiket ile alakalı bir soruya verdiği cevabı okumuştum. Hatta r10 bir kaç mesajımda özellikle kaynak göstererek paylaşmıştım.
Etiketlere karşı olan ben yakında yayımlanmaya açacağım e-ticaret sitesinde özellikle kullanacağım.
Etiketleri sitenizi ziyaret eden kullanıcılar için bir nevi 2. kategori mantığı ile kullanarak ziyaretçilerinizi etiketle alakalı diğer içeriklere kolayca ulaşabileceği şekilde kullanırsanız ziyaretçilere diğer içeriklere ulaşmasını sağlamanın avantajını yakalarsınız.
Eğer siz Nasıl para kazanılır? içeriğinizde toplasanız 15-20 kelimenin geçtiği "bilgisayar parçalayarak para kazanmak" vb. etiketler kullanır ve bu etiketlerinde geçtiği başka konularınız yok ise size zarar verir.
Neden zarar verir dediğinizi anlamadım ama kullanıcıyı etiketlerle sitede tutmak olayı çok mantıklı ve denenebilir. Fakat içeriği okuyan kimse etikete tıklamıyor ki çoğu zaman. Bu yüzden ben sadece arama motorlarında çıkma boyutuyla alakalı bir yorum yaptım.