Dursun05 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nasıl kullanmalı: Etiket kullanırsanız çok aranan kelimeler değil az aranan kelimeler ama konuyla alakalı kelimeler girmelisiniz.
Misal konunuz: Nasıl para kazanılır?

Etikete para girerseniz o etiket boşadır Boşa Google'ı işgal eder. Zaten para aramasında da kim bilir kaçıncı sayfada çıkar.
Veya etikete de nasıl para kazanılır girerseniz o da boşadır. Hem konunuzun başlığı yani içeriğiniz bu hem de etiketiniz. Yani kendi kendinizle yarışırsınız.

Ama siz etikete konu içerisinde bahsedeceğiniz bilgisayar parçalayarak para kazanmak (salladım aranmaz yüksek ihtimal ama çok çok az aranıyomuş gibi düşünelim) gibi çok çok az aranan bi kelime grubu girerseniz o zaman size hit gelir.
Ama yukarıda da bahsettiğim gibi bu hitin avantajı da vardır dezavantajı da.

Yanlışım varsa doğrusunu bilenler düzeltsin isterim.
Etiketlere uzun zamandır karşı olan ve kullanmayan birisi olarak başka bir konu vesilesi ile araştırır iken Google çalışanı Fatih Özkösemen!in Google Webmaster Forumunda etiket ile alakalı bir soruya verdiği cevabı okumuştum. Hatta r10 bir kaç mesajımda özellikle kaynak göstererek paylaşmıştım.

Etiketlere karşı olan ben yakında yayımlanmaya açacağım e-ticaret sitesinde özellikle kullanacağım.

Etiketleri sitenizi ziyaret eden kullanıcılar için bir nevi 2. kategori mantığı ile kullanarak ziyaretçilerinizi etiketle alakalı diğer içeriklere kolayca ulaşabileceği şekilde kullanırsanız ziyaretçilere diğer içeriklere ulaşmasını sağlamanın avantajını yakalarsınız.

Eğer siz Nasıl para kazanılır? içeriğinizde toplasanız 15-20 kelimenin geçtiği "bilgisayar parçalayarak para kazanmak" vb. etiketler kullanır ve bu etiketlerinde geçtiği başka konularınız yok ise size zarar verir.