Elinize sağlık. Fakat özel cdn sunucusunda cdn kullanmak ile sitenin barındığı sunucuda cdn kullanmak arasında buyuk bir fark var çoğu durumda. Bahsettiğiniz işlem, sadece (çoğu durumda) haber siteleri, eticaret siteleri gibi çok fazla resim çekilen sitelerde bir etki gosterir. CDN hizmeti veren firmaların cdn sunucuları özel olarak konfigure ediliyor.
Yanıtınız için teşekkürler, tabi benim bahsettiğim yöntem ile CDN firmalarının arasında yararlılık konusunda dağlar kadar farklar var fakat hız konusunda özellikle ana sayfasında statik yazı olmayan portal, haber, film siteleri gibi sitelerde yararı olacağını düşündüğüm için paylaştım.
Dosyalar cookie içermeyen alan adlarından çekilmediği için 5-50 ms arası bir fayda sağlıyor. Bu bir CDN sayılmıyor. Bunun haricinde lara diye attığınız temayı boş olarak kullanıp test yapmış olmalısınız, çünkü bu temaya ait css, js ve font dosyalarının boyutu 300kb. Bu sitede hiç mi logo, resim yok da 190kb fark var

Bu nedenle test yaptığınız siteyi atmanız iyi olacaktır, çünkü bu sadece ufak bir kriter bununla bu kadar yüksek skor almak imkansız. Öncesi ve sonrası olarak 2 ayrı test atarsanız daha iyi olur.
Teşekkürler.
Teşekkür ediyorum ilgi gösterdiğiniz için, bu çıkan sonuç sadece cdn ile olmuş bi durum değil, optimize edildikten ve cdn kurulduktan sonra çıkan sonuç. Tema boş değil site adını pm olarak gönderiyorum.
bir sorum olacakti;
daha önce hic cdn kullanmadim, simdi atiyorum benim resimlerim, css dosyalarim vs var. Bunlarin linklerini 3. adimdaki resimdeki gibi ekliyoruz.. Bundan sonraki adimi atlamis gibisiniz ya da ben tam anlayamadim.. CDN bize cachledigi dosyanin linkini vermeyecek mi biz de bunu sitemizde orjinal resim ve csslerin yerine kullanacagiz? Tam olarak 3 ve 4 adim arasindaki islem nasil?
Site wordpress degil (yani eklenti vs olmadan)
Bi çok cdn eklentisi, sizin yerinize css, js ve fotoğrafları sizin yerinize değiştiriyor. Eğer siteniz wordpress değil ise bunun bir otomasyonu var mıdır inanın bilmiyorum belki manuel olarak tek tek değiştirmek gerekebilir, yazılımcı değilim sadece kendi sitelerimi (wordpress) optimize ediyorum.