Domain değerleme işinin pek kolay bir tarafı yok. En uygun değerleme için güncel satış raporları takip edilip, ona göre değer belirlenmeli.
Ancak hazır bir öneri konusuyken ben de naçizane bir şeyler söylemek istiyorum.
Domain satış kategorileri deyim yerindeyse çöplüğe dönmüş durumda. Lütfen lafımı kimse alınmasın, şahsi olarak kimseye bir şey söylediğim yok ama bu işin artık bir standarda oturması lazım.
Açılan başlıklar tuhaf, içerikler şablonla uzaktan yakından alakası yok. Başlıklar hiç bir şey anlatmıyor.
--Bu domain alanı uçurur zengin eder...
--.comu bilmem kaç bin lira...
Bu ve bunun gibi başlıklar ve içerdiği içerikler tüm domain kategorisini bir konu çöplüğüne dönüştürüyor. Konuya bir giriyorum, ekranımı kaplayan fontta yazılar vs.
Alanı zengin edeceği iddia edilen domain 30 liradan, . com'u binlerce liradan satıldığı iddia edilen domain 40 liradan satılıyor. Gerçekten bu durum komik olmaya başladı. Bir de GoDaddy değeri diye bir şey konuluyor oraya hiç girmiyorum.
Gün içinde çok kaliteli alan adları da satışa çıkabiliyor ancak bakıyorum ki bu konuların arasında yok olup gidiyorlar.
Buraya bir düzenleme gelmesinin mantıklı olduğunu düşünüyorum.
@WebWon;
Tıpkı site satış kategorisindeki gibi yeni domain diye bir bölüm olabilir, başka bir çözüm olabilir bilemiyorum. Yönetimin bunun için düzgün bir karar vereceğini düşünüyorum.
(Tekrarlamış olayım kimseyi şahsi olarak hedef almıyorum, verdiğim örnekleri çokça görüldüğü için yazdım.)
Son olarak bölüm kalitesizliğinden dolayı, kaybolan kaliteli domainlere örnek olarak henüz çok yeni yaşadığım kısa bir tecrübeden bahsetmek istiyorum.
Bu forum üzerinden aldığım bir alan adına henüz dün 350$ değerinde bir teklif aldım. R10'un ölü domain piyasasında ben bu domaini ~150₺ gibi bir ücrete satın aldım ve gelen teklife karşın bu domaini 350$'a vermedim. Sebebi 2019 yılı satış raporlarında bir benzerinin (anlam ve alan olarak.) 650$ üzerinden alıcı bulduğunu biliyor ve bu alan adının minimum 450$ etmesi gerektiğini düşünüyor olmamdı.(uzantı sebebiyle)
Ancak bu domain r10 piyasası içinde adeta yok fiyata satıldı. (Bu domaine 200$'a kadar yatırımcı bütçesiyle yatırım yapabilirdim.)
Şimdi ben bunun avantajını da yaşamış biri olarak söylüyorum ki, yazık oluyor. Cebinde 30 lirası olan, malum yerden alan adı kaydedeyim kafama göre, satayım 40 liraya kafasında olmaya başladı. Olsun tabiki yapılmasın demiyorum bu da yapılsın, sonuçta bir tercih hatta nadiren benimde böyle satışlarım oluyor ama bu satışlarla, diğer satışlar ayırt edilmeli.
Herhangi birinin kalbini kırdıysam affola. Mevcut durumun geneline sitemim, kimseye karşı değil.
Hayırlı geceler.