Merhaba,
Müşterilerin istekleri ve beklentileri değişmediği sürece hosting firmaları daha ileriye gidemez.
Müşterilerin istekleri ve beklentileri bkz;
1- Ucuz olsun ( EN UCUZ )
2- Ticketa hemen dönsünler ( Ama ucuz olsun personel maaşlarından bizene )
3- Her soruna onlar baksın ( Sunucu alayım ama cpanel kurarken sorun çıkınca onlara yaptırayım )
4- Hiç kesinti olmasın çünkü milyonlarca liralık yatırım yapan azurede olmuyor 5TL ye aldığım hostingte de olmasın
İnsanlar beklentilerini değiştirmeli ve aynı zamanda tercihlerini.
Ucuz olsuna girmemeli, firma çalışanlarının da insan olduğunu bilmeli, her sorunda yurt dışı ile karşılaştırıp değişik teoriler üretmemeli, 7/24 personel desteği istiyorsa gerçekten bu desteği alabilecek ücretler ödemeli.
Ayrıca ufak sorunlarda bile firmayı hakaretlere boğmamalı.
Dipnot : ben bunları sizin için söylemiyorum lütfen kişisel algılamayın. bahsettiğim şeyler geneli örnek almaktadır.
Size katıldığım kısımlar var. Ama şuda bir gerçek sizin gibi beklentileri had safada tutma cabası olduğu sürecede gelişemeyecek.
Milyon liralık yatırım yapan azurede olmuyor sizde neden oluyor neden diyelim?
İyi o zaman bende söyle söyliyim. Milyon dolarlık yatırım yapan azure yi örnek veriyorsunuz.
Onun milyonda birini bile yatırım yapmayan hosting firmasına azure ye ödedigim ücreti mi ödeyeceğım ?
Azure,digitalocean,vurtr bu firmalar da bulunan hizmet kategoriler ile bahsettiginiz firmaların fiyatlarını karşılaştırın hele?Aradaki fiyat farkını da tartışalım.
Hocam milyonlarca yatırım yapan azure den bahsediyorsunuz sanal makine ücretlendirmesi 0,02$ dan başlıyor.
milyonda bir yatırımını yapan hosting firmasının fiyatına bakın 0,02$ altına saglayan varmı ?
Bence alışa gelmiş UCUZ etin yahnisi yavan olur atasözlerinden kendinizi arındırmalısınız.
bende senin gibi gezdim en sonunda
@odeaweb; ile tanıştım 4 ay oldu daha 1 kez sorun oldu ondada direk burada konu açılmış bir hiddetle mesaj attım r10 da bilgilendirme yapılmış mailde atılmış ama tabi bizim işgüzarlığımız girip bakmamışız onun dışında maşallahı var sunucu da öyle çok ahım şahım özellikte olmamasına rağmen şuan sitem 0.12 ile 0.20 sn arasında açılıyor imzamdan kontrol edebilirsin bunun dışında adamlara helal olsun gece gündüz yatmayan bir insanım ne zaman yardım istediysem direk cevapta verdiler normalde 10 gün sonra cevabın kesilmesi gerekiyordu dedim hatta temkinli yaklaştım önce kısa bir süreliğine ödeme yaptım sonra senelik olarak yükseltme yaptım o derece şuan bile eminim online dır. ne kesinti ne sorun tık yok maşallah fiyatlarıda normal siteninde tutacağına eminim hatta bir uygulamada yaptırdım bağladım siteye ilerleyen dönemde de odeaweb ile çalışmaya devam edeceğim onlar ne zaman biz bırakıyoruz derse bende o zaman bırakırım

hakedene hakkını her zaman vereceksin
Kendilerine Buradan Teşekkür Ediyorum Hakediyorlar
Dediğim gibi istisnalar muhakkak var bende bu konuda ki rahatsızlığımı ve düşüncelerimi paylaşmama rağmen bunların dışınca gördüğüm firmayı belirttim.
Hocam yıllardır sunucu ve hosting hizmeti alıyorum. Bu işin ehli 2 firma tanıdım.
@CliaWeb; ve
@narin; CliaWeb'te Rıdvan Bey sağ olsunlar çok çektiler bizden. Kusursuz bir firma. Fiyatları bir miktar yüksek ama kesinlikle kuruşu kuruşuna hak eden bir firma. Gece 3 5 farketmeksizin anında soruna müdahale ediyorlar. Sırf muhabbet etmek için bile ticket açası geliyor insanın =)))) Narin firması hizmet konusunda mükemmel bir firma. Aynı CliaWeb gibi sorunsuz hizmet veriyorlar. Şevket Bey sağ olsunlar tüm sorularımızı yanıtladı. 1 hafta deneme fırsatımız oldu. Ancak Narin firmasının yanlış anlamasınlar kesinlikle tavsiye olarak söylüyorum gece 3 4 gibi cevap almak zor gibi. Bilmiyorum belli günlerde mi gece hizmetleri var ama 1 gün gece cevap alabiliyor iken diğer gün alamıyorum. Aslında ihtiyacınız olmuyor kaliteli hizmetten dolayı =)) Bu iki firmadan şaşmamak lazım. Sektörden elimizi az çok çektiğimiz için x firmasından uygun fiyata yıllık reseller aldık. Siteler kendi halinde yürüsün diye. Açtığımız ticketlarda sanki düşmanmışız gibi yanıt alıyoruz :/ Örneğin teknik destek lazım oluyor en ufağından en büyüğüne 2 kere soruyorlar hatayı düzeltmeyi deneyin diye =)) sonrasında girip hatayı buluyorlar ve hatayı söylüyorlar =)) mübarek oraya kadar girmişsin hatayı bulmuşsun çözümlesene =)) tabii kimseyi yargılayamayız hizmet anlayışı herkeste farklı olabilir. Herkes her daim destek sağlayacak diye bir şeyde yok kim bilir kaç kişi ile uğraşıyorlar. Ama benim görüşlerim bu şekilde keşke sektörde devam edebilsekte bu iki firmadan hizmet alsak diyor insan =))
Söylediklerinize katılıyorum.
Ama katılmadığım nokta şu. Herkeze her daim destek sağyalacak diye bir şey yok diyorsunuz. Kaç kışıyle ugraşıyorlar.
Mecbur sun sağlayacaksın. Kaç kışıyle ugraşacak müşteri kitlesine sahip isen buna destek sağlayabilecek ekip kadrosunada sahip olmak zorundasın.
Bir işi yapıyorsan nelere mecbur olduğunu bileceksin. Bugun doktor oldun yetışemedim veya uykum geldi gelmiyorum hastaneye yada bekleyin yarın gelirim diyebilir misin
Gece 2 de sipariş verdim hemen kurulacakdı. Halen bekliyorum cevap yok adım gibi eminim ki sahur dan sonra uyudu kendileri