Selamun aleyküm, inşallah doğru kategoriye açmışımdır.

Türkiye'de domain sektörünün doğru düzgün bir standardı yok maalesef. Yabancılarda bir ton domain kriteri var. Hemen hemen oturmuş bir sektörleri var. Bizde öyle değil.

Diyorum ki, R10 Türkiye'nin en büyük webmaster sitelerinden biri. Domain değerlendirme aracı yapsa, hem sektör canlanır hem de biraz yerine oturur.

Çok zor bir şey olduğunu sanmıyorum. Akıllıca tasarlanmış bir algoritma ile güzel bir domain değerlendirme aracı çıkacaktır ortaya. Tabiki yüzlerce kriter var ama en azından fikir verebilir.

Domain yaşı, aranma hacmi, otoritesi, benzer domain satışları, uzunluğu, karakterleri, sözlük karşılığı vb makul bir dizilimle güzel bir araç çıkacaktır ortaya. Domain değerlendirme araçları çok şık kullanılıyor ama çeşitli pürüzleri var. Ayrıca genelde yabancılara hitap ettiği için bizim piyasayı çok yansıtmıyor.

Domain sektörü sık sık ölü bir piyasaya dönüşebiliyor. İnsanlar fiyat bicemiyor genelde, çok çok düşük fiyatlara satışlar yapılıyor veya çok yüksek fiyatlara satışa konuluyor.

Tabiki nokta atışı bir değerlendirme aracı mümkün olmasa da fikir verecek makul bir araç şart.

Böyle bir sistem yapılırsa trafiğinin fazla olacağından da eminim, ayrıca R10 domain piyasasını da domine edecektir. Bir standart getirebilir. Sonuçta üyelerin çoğu domain broker, ortaya güzel bir algoritma çıkabilir.

@Coskun; hocam bu konuyu değerlendirirseniz güzel olur. Sektöre bir el atılması lazım.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Not: Nokta atışı bir değerlendirme aracı olması mümkün değil, evet biliyorum. Bir çok kriter var. Ama en azından makul bir değerlendirme aracı olursa fiyatlar konusunda fikir verecektir. Halihazırda godaddy gibi araçlar kullanılıyor ama malumunuz sonuç belli..