Frekans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu işler ciddi yatırım işi, onlarca registry gerektiriyor tabi ki.

Backorder sistemleri 10$, 59$, 69$ gibi fiyatlara hizmetlerini kullandırtır. Birden fazla teklif varsa açık ihale yapıyorlar, ilk başta backorder vermeyenler bile girebiliyor.

Şu anda en iyi yakalama performansı sunan iki firma Snapnames&Namejet (Aynı firmanın) ve Dropcatch'tir. Örneğin 10 Mayıs'ta tema.com düştü ve Dropcatch yakaladı. Kaydederken bildiğiniz kayıt parasını ödüyorlar.
Şu anda ihale bitimine 3 gün var ve 5600$ teklif almış durumda. Bu gibi her gün onlarca domain düşüyor, ihale ediliyor. Çok büyük bir pazar anlayacağınız.

Bkz : https://www.dropcatch.com/domain/tema.com

API'ler ancak bu iki firma ve sonraki backorder firmalarından sonra kullanıcının elle kaydetmesinden önce gelebilir şu anki teknik gözlemlerime göre.

ICANN ve/veya Verisign temelli bir backorder ihale sistemi gelirse o zaman biter ancak bu furya. ICANN ise pek umursamıyor çünkü binlerce yazman yılda 4-5bin$ para ödüyor sadece akreditasyon için. Verisign da milyar dolar karda bir şirket.

Bkz : https://www.macrotrends.net/stocks/c...risign/revenue

Kısacası elle kaydetmektense program kaydetsin diyorsanız girin yoksa hiç uğraşmayın ama tabi olur da teknik bir açık keşfederseniz, bir yıla kalmaz ve dolar milyoneri olursunuz.

merhaba,

backorder sisteminin işleyişinden haberim var, daha önce bir çok domainimi backorder ile satın aldım fakat onun için açmamıştım konuyu. daha çok bu konuda ar-ge yapanların tecrübe ve birikimini paylaşmasını istememdi.

kastettiğiniz gibi direkt icann'a akredite olduktan sonra bu tarz bir işe kalkışılabilir. bunun için de sermaye gerekiyor. fakat rekabetin çok yüksek olduğu alan adlarını kapabilirsek açık arttırma yöntemi ile deli paralara gidiyor.
tema dot com u alsaydık eğer sunucu maliyetini icann maliyetini geçiyorum sadece kayıt için 10 doları geçmeyen bir rakam ödenecekti.

fakat şu an açık arttırmada ve şimdiden 5 bin doları geçmiş bulunuyor.
her gün bu ve bunun gibi bir çok yüksek rakamlar edecek domainler düşüyor.

bu ciddi bir kâr demek.