WebWon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Whois servisleri genelde API kullanıyor. Bu API'lar cache oluşturuyor. Hep aynı domaini sorguladığınızda size cacheden cevap veriyorlar. Anlık veri döndürmüyorlar.
Büyük akredite alan adı yazmanları ise saliselik zaman dilimlerinde sorgu yapabiliyorlar. Bu sebeple birkaç firma haricinde "sağlam domainlere" Backorder yapabilen çıkmıyor maalesef ki. Onların algoritmaları ve ellerindeki sorgu imkanları olmadan çok zor bu tarz bir sistem yazmak. Düşen rutin domainleri alırsınız ama ciddi manada para getirebilecek ve diğer firmalar tarafından backorder listesine alınmış alan adlarını almanız imkansız.
az önce icann akredite registrars'lara baktım. dropcatch'in 1200 küsür tane kaydı var. gerçekten bunlarla baş edilmez.

ayrıca şunu öğrendim. whois sorgulamadan direkt almaya çalışmamız gerekiyor anlaşılan. çünkü whois serveri cache'deki veriyi veriyor.

bugünki denememde direkt almaya çalıştım, en kısa sürede ulaşabildiğim firma olan domainnameapi (atak domain) bayiliği açıp içine bakiye yükledim. tabi bir sürü kişi de denediği için limite düşüyor. anlaşılan dropcatch gibi firmalar da bu limite düşmemek adına bir sürü icann akredite kaydı almış. büyük bir yatırım yapmadan sanırım böyle bir hizmet pek kolay verilemez, en azından çok büyük rekabet olan domainlerde.