Dil bir aractir amac degildir. Calistigim sirket icin PHP yaziyorum, yayinda olacan ve gunluk ortalama 20K hit yapan global projemi NodeJS ile yazdim. Su an kendi sirketim icin gelistirdigim projeyi Golang ile yaziyorum. Gordugunuz gibi diller arac, amac software development.
Birazda PHP'den konusalim. PHP oluyor mu? PHP ne zaman dogduki! Demek istedigim bot yazmak icin PHP kullananlar, class yazmayi ogrenince OOP uzmani oldugu zannedenler, design pattern, prensipler nedir bilmeyenler icin PHP hic dogmadiki olsun
PHP kolay kolay olmez. Popularitesi azaliyor mu? Evet, ama bu oluyor ya da olecek gibi bir anlama gelmez. PHP icin hala talep var ve olcaktir. Yeni baslayan projelerde bile hala PHP kullaniliyor. Sebebi belli; ucuz ve hizli development.
PHP ile yapilan onbinlerce proje -sirf wordpress PHP ile yazildigi icin olmez gibi bir dusunce yok-, fakat aktif olarak yillarca gelistirilmis projeler var. Bunlar bile PHP'yi haliyle oldurmez. Su an calistigim sirketin +30 kisilik development ekibi var. 15 yildir php ile gelistirliyor sirket icinde proje. Bu proje PHP oluyor diye birakip baska bri dile gecilmez. Kimse ne PayPal be Uber ha deyince 100-200 muhendis ile altyapis degistirebilsin.
Eger hala oldugunu dusunuyorsaniz girin Linked'ine PHP Developer diye aratin ve cikan sonuclara bakin.