ben çoğu sitemde opencart kullandım ve hala opencart kurulu sitelerim var ancak Dünya genelinde eskisi gibi opencart tercih edilmiyor. Opencart yazılım olarak çok geride kaldı artık eski teknoloji sayılır genellikle Türkiye'de tercih edilen amatör bir yazılım sayılır.
Şu anda popüler olan ve sürekli güncellenen WooCommerce var.
Aynen oyle WooCommerce turkiyede opencart yerine aldi fakat detayli inceleyince, Prestashop artik zirvelere oynuyor gibi duruyor ama tr de yine bunu destekleyenyada bilen insan sayisi cok az. Magento daha teknik bilen adam, Prestashop biraz daha teknik detay gerektirmeyen ama ikiside ayni sonucu ureten yazilimlar haline geldi neredeyse. Prestayi bu yonden cok takdir ediyorum acikcasi. Cok acayip gelisme gosterdiler o sirada opencart hic bir guncelleme yapmayarak pazari kaybetti bence. Envato da vs de eskisi kadar super otesi bir guncellik kalmadi. Bir ara her yerde opencart eklentisi gorurdum, bir suredir Prestashop eklentileri goruyorum agirlikli olarak. Ama Opencart neden bu kadar durdu, niye gelistirmedi, ne oldu bunlarin hic birinin cevabini bulamadim.Sanki sahibi vefat etmiste birakilmis gibi bir hale burundu.
İlginç bi konu gerçekten. Sayende araştırdım ve farkında oldum teşekkürler.
Güncelleme tarihleri haricinde opencart ile yapılmış çoğu site günümüzde eski görünmekte.
Eski olduğundan sanırım 200-300 liraya anahtar teslim yapanlar var bu sistemi
Evet Turkiye'de malum hem az para verim hem her seyi olsun sitemin havasi oldugu icin, opencart hala cok aktif gozukmekte herkeste eklentileri var, herkes biliyor. Fakat yurt disi kaynaklarda vs bakinca hep opencart unutuldu gibi resmen. Opencartin resmi Forumda bile tanidigim bir kac kisi var uzun yillardir opencart ile calisan abiler, onlardan baska forumda dolanan insan bile cok azaldi. her konuya neredeyse bu cekirdek kadro cevap verir oldu

Ki opencart i da severim, hem maliyeti hem kolayligi iyiydi aslinda. Presta cok guzel ama fiyatlar hem Euro hem deyuksek yani. Opencartta ayni isi yapan eklentiyi 20$ a bulabilirken, presta da selam vermeniz 50 60 Euro

Ama performansini vs cok seviyorum prestaninben. Biraz vaktim olsa full ona odaklanip gelistirmek isterim sahsim.