1- Geçen sene sitem adsensede geçersiz trafik yüzünden banlandı. Yeni sitem için adsense başvurusu yapsam
adres telefon bile aynı olsa kişisel bilgilerim ile sorun olur mu ilerde ? (pin başvurusu yapmıştım ban yedikten 1 hafta sonra pin geldi çünkü)
2- Google Play de uygulama yayınlayacağım, admob için farklı bir hesap başvurusu yapabilir miyim, yapamazsam bir yakınımın adına başvursam fakat ödeme alırken kendi hesabıma çeksem olur mu ? Admob hesabı ile paranın çekileceği hesap farklı olabilir mi yani ?
3- Youtube kanalı açıyoruz. Vergi konusunu gördüm fakat detaylarını bulamadım bilen varsa bilgilendireblilir mi ?
4- Ben onay alsam adsenseden, kardeşimde adsenseye başvursa
adres aynı olacak doğal olarak başvurusu kabul edilir mi, kabul edilse ilerde sorun olur mu ?
Alıntılayarak soru numarasına göre yanıtlarsanız sevinirim
Bildiklerim;
1. O banlanan sitenin içeriklerini farklı siteye atmak mantıklı ancak öncesinde 301 çekmeden içerik kaldırdan tüm site verilerini siliyoruz sonrasında yeni sitemize tek tek açıyoruz yeni zamanlama olarak. Pin olayında daha önce ben de ban yemiştim ancak pin geliyor yani sıkıntı olmadı. Ancak bana göre kişisel bilgiler farklı olsun zaten pini girdikten sonra ali veli yazsan da sıkıntı yok. Ödeme de ise kendi bilgilerini gir ben öyle yapıyorum.
2. Admob hesabı önceki banlanan hesaba bağlı ise bence o admob hesabına bağlama. Yeni consol hesabı açtırıp yeni olan adsense hesabına bağla.
3. Hocam nasıl ki yurt dışından 1 dolar ürün alırsak vergi ödüyoruz artık net üzerinde de durum böyle. Ancak işin aslı bu değil zira adsense vergiyi kesip gönderiyor bize tutarı . Bir de şu var adam adwords ile sitenize reklam çıkıyor günlük 500 lira . Getirisi 1000 lira ise artık devlet, onun da vergisini alıyor

Tabi yakalanırsa.
4. Adsense onay alan siteniz tıklama almadığı sürece !! hemen onayın ardından tüm bilgiler değiştirilerek yeni hesap açıp, aynı url den başvurabilir onaylanır mı ? Legal ise zaten onaylar. Daha önce baya almıştım o yöntemle.