Mtnmtn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyi günler,
Ben de react ile web sayfasi geliştiriyorum. Siz bu konuda uzman olduğunuz için bir kaç sorum olacak.
1. React 16.8 versiyonunu kullanıyorum. Build işlemi sonunda dosyanızın boyutu büyük code spliting yapın yazıyor. Webpack ile yapmayı düşünüyorum. Ancak daha önce tecrübem yok ne önerirsiniz.
2. Ayni şekilde CSS paketi olarak tailwind CSS kullanıyorum. Bir de kendi oluşturduğum CSS dosyası var ikisi beraber yaklaşık 2mb oluyor. Kullanılmayan kodları çıkarmak için bir kaç deneme yaptım ama olmadı. Ya hiç temizleniyor yada kullanılan kodlari da temizliyor. Tecrübenizi paylaşabilir misiniz.
3. Son olarak proje sürekli değişiyor. Dolayısıyla kullanılmayan dosyalar oluştu. Bunları nasıl temizleyebilirim.

Teşekkürler.
Merhaba ,

Öncelikle bu konuları sorduğunuza göre konfigürasyonu sizin yapmadığınızı ve create-react-app kullandığınızı tahmin ediyorum:

1-) Projeniz zaten webpack kullanıyor ve direkt olarak code splitting yapmaya başlayabilirsiniz. Şöyle bir seçenek de mevcut: Paketleri harici olarak çekip paketler load olana kadar güzel bir loading screen gösterebilirsiniz.

2-) PurifyCSS PurgeCSS gibi hoş paketler var. Sadece kullandığınız CSS'leri ayıklayabilirsiniz böylece ciddi anlamda yer kazanırsınız.

3-) Import edilmeyen dosyalar build içinde bulunmaz. Bir şey yapmanıza gerek yok.

PS: İleride benzer hortlamalar olmaması için konu kilitlensin lütfen