nasıl yani? peki tıklayıca başkasının pini mi açılıyor?
ben anlatamadım galiba.
bu hesap benim hesap :
https://tr.pinterest.com/xxcxcxxxcxcxcxcx/hair-design/
orada görünen pinler benim pinler. ben attım. pinlerin üzerine mausla gelince görünen linkler benim sitenin linkleri ama resme tıklayınca başkasının hesabındaki pin açılıyor
bu normal mi?
sanırım wordpress otomatik ile rss yöntemiyle çekildiği için konular pinterest konuda link olmasa bile bir şekilde anlıyor onu ve alınan sitenin pin sayfasını açıyor.
bazılarınız bunu biliyordur ama ses etmiyor muhtemelen. ben kısaca açıklayayım arkadaşlar. eğer resimler özgün değilse yani bir hesaptan aldın indirdin kendi sitene ve sonra da pintereste yükledin diyelim. pintereste giriş yapınca sen ve tüm giriş yapanlar senin attığındeki resme tıklayınca senin siteye gidiyor ama pintereste login olmayan bir şekilde o pine gelen kişi senin siten yerine orjinal resmin sitesine gidiyor. bu da demektir ki bu forumda binlerce insan hit kaybettiğinin farkında bile değil.
ek olarak: kısmen ögünleştirilmiş bzı resimler de bile durum aynı şekilde görünüyor. yani login değilse senin pinine gelen kişi resme tıklayınca başkasının sitesi açılıyor.